Οι εκτελεστές της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στο εδώλιο

Το συμβόλαιο θανάτου για τον επιχειρηματία που τον «καθάρισαν»έναν χρόνο μετά

Must Read

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών η δίκη για την δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, της συζύγου του επίσης δολοφονημένου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, στην περιοχή του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο.

Η άτυχη γυναίκα ήταν συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο σύζυγός της, όταν πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 9 Ιουνίου 2020. Στόχος της επίθεσης ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος την ημέρα εκείνη γλίτωσε από την ενέδρα θανάτου που είχαν στήσει δύο άτομα. Τότε ο Ντίμης Κορφιάτης είχε τραυματιστεί σοβαρά, καθώς είχε δεχθεί τρεις σφαίρες, αλλά επέζησε από την ενέδρα που στάθηκε μοιραία για την 37χρονη γυναίκα του.
Αμέσως ξεκίνησε αγώνα για να αποκαλυφθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, κατονομάζοντας συγκεκριμένα πρόσωπα που θεωρούσε ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Ομως δεν πρόλαβε να τους στείλει κατηγορούμενους. Εναν χρόνο μετά, τον Μάιο του 2021, ο 54χρονος επιχειρηματίας δολοφονήθηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε με καλάσνικοφ μέσα στην επιχείρησή του στο κέντρο της Ζακύνθου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται για τη δολοφονία της συζύγου του και την απόπειρα δολοφονίας του ίδιου οκτώ άτομα ως φυσικοί, ηθικοί αυτουργοί ή συνεργοί, οι οποίοι διώκονται κατά περίπτωση για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και κατηγορία πως με πειθώ και προτροπές και παροχή αγνώστου οικονομικού ανταλλάγματος ένας εκ των κατηγορουμένων προκάλεσε την απόφαση να τελέσουν ανθρωποκτονία με πρόθεση και άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα και άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πέντε από αυτούς είναι προσωρινά κρατούμενοι και κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι τρεις που διώκονται ως συνεργοί, μεταξύ των οποίων και ένας εφοπλιστής, εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους.

Κορφιάτης Κλουτσινιώτη

Ο εφοπλιστής διώκεται, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν φουσκωτό του σκάφος για να διαφύγουν από τη Ζάκυνθο μετά τη δολοφονία. Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες. Μάλιστα ο βασικός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα ήταν στην Αθήνα. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της 37χρονης, η οποία ξέσπασε κατά των κατηγορουμένων διερωτώμενη γιατί της στέρησαν την κόρη της.

«Αντεξα για να είμαι εδώ σήμερα να σε αντικρίσω για πρώτη φορά τον δολοφόνο του παιδιού μου και να σου πω ότι δεν σκότωσες μόνο τη Χριστίνα, αλλά σκότωσες και εμένα και τον αδερφό της, αλλά και τα τρία της παιδιά. Θρυμμάτισες τα κόκαλα του πατέρα της. Δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές διαφορές που είχες με τον γαμπρό μου» ανέφερε η χαροκαμένη μάνα απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την κατάθεση ενός ουσιώδους μάρτυρα. Πρόκειται για το άτομο που μετέφερε τους δράστες στο σκάφος με το οποίο διέφυγαν από το νησί.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια της Πάτρας έχουν ληφθεί αυξημένα αστυνομικά μέτρα. Οσοι εισέρχονταν στο ακροατήριο περνούσαν από διπλό αστυνομικό έλεγχο, καθώς το κλίμα είναι έκρυθμο και από τις δυο πλευρές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This