Στη Θράκη και όχι στα νησιά τα πρώτα έξι Μarder 1Α3

Θα συμμετάσχουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Must Read

Σε μονάδες του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» και όχι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από όπου αποσύρθηκαν τα BMP-1, πρόκειται να προωθηθούν τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ένταξής τους στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) που εκδόθηκε χθες.

Με την ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 αφίχθηκαν στην Ελλάδα τα πρώτα έξι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3. Οπως προκύπτει από τις σχετικές φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΕΘΑ, η μεταφορά των οχημάτων από τη Γερμανία έγινε οδικώς. Αναφέρεται επίσης ότι η «άφιξη των ΤΟΜΑ Μarder 1Α3 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με σχετικό προγραμματισμό, με σκοπό την αναβάθμιση του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, την επαύξηση της μαχητικής τους ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των Τεθωρακισμένων».

Ας σημειωθεί ότι στις 14 Οκτωβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε αναφέρει ότι «τα πρώτα 10 Marder είναι καθ’ οδόν. Έχουν δηλαδή ξεκινήσει να μεταφέρονται και θα αφιχθούν στη χώρα μας γύρω στις 21 Οκτωβρίου».

Επίσης είχε προσδιορίσει τα τέλη Νοεμβρίου ως χρόνο άφιξης των επόμενων 10 ΤΟΜΑ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ημερομηνία άφιξης των πρώτων έξι Marder 1A3 είναι κάθε άλλο παρά τυχαία, καθώς επιτρέπει την ταχύρρυθμη εκπαίδευση του προσωπικού (οδηγών), ώστε τα οχήματα να συμμετάσχουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, μία ημέρα μετά την άφιξη στην Αθήνα του Γερμανού καγκελαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This