Διαμαρτυρία και νέα ένταση στο ΑΠΘ μετά την πτώση του φοιτητή από το παράθυρο

Φοιτητές ζητούν την παραίτηση του Πρύτανη - Νέα επεισόδια σήμερα με τα ΜΑΤ

Must Read

Κλειστή παρέμεινε σήμερα η Νομική Σχολή του ΑΠΘ μετά το τραγικό συμβάν με την πτώση ενος δευτεροετούς φοιτητή από το παράθυρο της αίθουσας στον τρίτο όροφο, στην προσπάθειά του να χωρέσει προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα.

Σήμερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου για την πτώση του 19χρονου, ωστόσο βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πρύτανης που δεν λογοδοτεί, οφείλει αμέσως να παραιτηθεί» οι φοιτητές ζήτησαν την παραίτηση του πρύτανη, αλλά και του κοσμήτορα, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Ένταση με τα ΜΑΤ

Λίγη ώρα αργότερα στο πανεπιστήμιο επικράτησε ένταση όταν ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria.gr, περίπου 15 άτομα βγήκαν από το στενό μπροστά στην είσοδο της ΝΟΠΕ και πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντώνης Κυπάρος, καθηγητής ΤΕΦΑΑ, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση κρότου λάμψης και χημικών σε χώρο με τόσο κόσμο.

Με κατάγματα ο 19χρονος

Στην Δ’ Χειρουργική Πανεπιστημιακή κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, νοσηλεύεται με κατάγματα ο 19χρονος φοιτητής, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Ο νεαρός φέρει κακώσεις στα πλευρά, κάταγμα στο ένα χέρι αλλά και στον θώρακα. Πηγές αναφέρουν ότι η σάκα που φορούσε στην πλάτη του λειτούργησε ως «αερόσακος», ενώ το γεγονός ότι σκόνταψε πάνω στην μονάδα κλιματισμού κατά την πτώση του, αποδείχτηκε σωτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από τον 3ο όροφο, στην προσπάθειά του να καθίσει σε περβάζι για να καταφέρει να παρακολουθήσει το μάθημα σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου οι φοιτητές κάθονταν στα πατώματα, στους διαδρόμους μέχρι και στα παράθυρα.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This