«Δεν σχολιάζω» είπε ο Μητσοτάκης για τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που έκαναν οι Τούρκοι – Κάλεσε ξανά σε… διάλογο

 «Τα παράθυρα του διαλόγου είναι ανοιχτά» δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Must Read

Την ώρα που οι Τούρκοι κλιμακώνουν την ένταση και τις απειλές, προχωρώντας μάλιστα σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο αρνείται να σχολιάσει, αλλά… επιμένει να καλεί σε διάλογο τον Ερντογάν

«Δεν σχολιάζω τα εξοπλιστικά προγράμματα της γειτονικής χώρας και προφανώς έχω την ίδια απαίτηση και από την Τουρκία να μην σχολιάζει τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδος», είπε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα από κει και πέρα καταλαβαίνετε ότι όλες οι κινήσεις μελετώνται πάντα και αξιολογούνται από τους αρμόδιους».

Ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπάρχει ενόχληση στην ΕΕ για την Τουρκία που δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία: «Και όχι μόνο δεν τις εφαρμόζει, αλλά επωφελείται σημαντικά οικονομικά από το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία» ανέφερε, ωστόσο επέμεινε να μιλήσει ξανά για διάλογο: «Τα παράθυρα του διαλόγου είναι ανοιχτά, αλλά οι πόρτες παραμένουν ερμητικά κλειστές στις προκλήσεις» είπε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπήρξε επικοινωνία του Παναγιωτόπουλου με τον Χουλουσί Ακάρ.

«Θα επαναλάβω όμως ότι δεν είναι η Ελλάδα αυτή που οξύνει τους τόνους. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή η οποία αμφισβητεί το status quo στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι η Ελλάδα εκείνη η οποία δεν σέβεται τις βασικές αρχές και αξίες. Στην Τουρκία εναπόκειται να αλλάξει τη συμπεριφορά της για να επανέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Αλλά και να μας δοθεί η δυνατότητα για μία ειρηνική συνύπαρξη προς όφελος και των δύο λαών μας» δήλωσε ο Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι Ελληνες και Τούρκοι δεν τρέφουν εχθρικά αισθήματα ο ένας για τον άλλο.

Επιπλέον, ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του Γερμανού καγκλαρίου, Όλαφ Σολτς, στην χώρα μας θα συζητηθούν και τα ελληνοτουρκικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This