Άλυτο μυστήριο η υπόθεση εξαφάνισης ηλικιωμένου στην Χαλκιδική – Τι λένε οι μάρτυρες

Must Read

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης ενός ηλικιωμένου, από τα Φλογητά Χαλκιδικής. Τα ίχνη του 74χρονου Ιορδάνη Τσελεπίδη χάθηκαν το πρωί της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, του Silver Alert και από αστυνομικούς, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο αγνοούμενος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και είχε χαρακτηριστικά αργό περπάτημα. Δύσκολα θα μπορούσε μόνος του να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να τον μεταφέρει κάποιος με όχημα. Το κινητό του φαίνεται πως έκλεισε στην ευρύτερη περιοχή των Φλογητών, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων.

Τα δύο αδέλφια του που μίλησαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, υποστηρίζουν πως ο Ιορδάνης πήγαινε συνέχεια στη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση στο παρελθόν, αλλά εκείνη τον έδιωχνε και καβγάδιζαν.

«Οι πιο κοντινοί του άνθρωποι είμαστε εγώ, κάποιοι φίλοι του και αυτή η κοπέλα. Χωρίς να λέω ότι η ίδια έκανε κάτι, γιατί μπορεί να του συνέβη το οτιδήποτε», ανέφερε ο αδελφός του και συμπλήρωσε: «Η αστυνομία απ’ ότι μου είπε, πήγε και τη βρήκε. Πάντα όταν έλειπε, εκεί τον έβρισκα. Ρώτησα και τη γειτονιά, αλλά δεν τον είδε κανείς. Πούλησε ένα χωράφι, έφαγε μαζί της τα χρήματα και όταν τελειώσανε, τον τελείωσε και αυτόν. Προσπαθούσα όσο μπορώ να τον συμβουλεύω, αλλά αυτό τον ενοχλούσε. Τσακωνόντουσαν συχνά και πήγαινα και τον έπαιρνα από εκεί. Μία φορά γύρισε μ’ ένα σημάδι στο λαιμό».

«Το μυαλό μου πήγε πρώτα στην κοπέλα του, γιατί συνήθιζε να πηγαίνει εκεί. Εκείνη τον έδιωχνε κάθε φορά που την επισκεπτόταν. Ήταν ερωτευμένος μαζί της και επιδίωκε να τη βλέπει», είπε στο «Τούνελ» η αδελφή του.

 

Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τη γυναίκα που διατηρούσε σχέση ο αγνοούμενος κάποια χρόνια πριν τα ίχνη του χαθούν. Η ίδια θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία της, αναφέρθηκε στη μεταξύ τους σχέση, αλλά και στο ποια ήταν η τελευταία φορά που τον είδε:

«Ξέρω κι ‘γω τι έγινε… Ερχόταν από το σπίτι, με ενοχλούσε και τον έδιωχνα. Ήρθαν και από την αστυνομία και τον έψαχναν μέχρι και στις ντουλάπες, αλλά σιγά να μην κρύψω εγώ τον Ιορδάνη…».

 

Ο αδελφός και η αδελφή του αγνοούμενου, μίλησαν στη δημοσιογράφο της εκπομπής για το τι πιστεύουν πως του έχει συμβεί, για τις έρευνες, αλλά και για την ανατριχιαστική στιγμή που τον άκουσαν στο τηλέφωνο να ψελλίζει τις τελευταίες του λέξεις, πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί.

Η αδελφή του, Αποστολία, λέει συγκινημένη: «Του είχα μεγάλη αδυναμία. Ήταν καλός άνθρωπος, ψυχούλα. Πιστεύω πως κάτι κακό του έχει συμβεί. Μπορεί να τον χτύπησε κανένα αυτοκίνητο και να τον εξαφάνισε ή κάτι να συνέβη με εκείνη τη φίλη του… Ήρθαν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και εθελοντές για να τον αναζητήσουν. Έψαξαν παντού, σε χωράφια, σε σπίτια, αλλά τίποτα, σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Το μόνο που θέλουμε είναι να τον βρούμε, όπως και να είναι, για να κάνουμε αυτά που πρέπει. Έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμα περιμένουμε… Κλείστηκα στον εαυτό μου, δεν μπορώ να βγω έξω από το σπίτι».

Ο Λάζαρος, αδελφός του αγνοούμενου, που έμεναν στο ίδιο σπίτι, είπε στο «Τούνελ»: «Έφυγε πρωί εκείνη την ημέρα του Αυγούστου και δε συνήθιζε να μας λέει που πηγαίνει. Τον κάλεσα αρκετές φορές και ανησύχησα το βράδυ όταν δεν απαντούσε στις κλήσεις μου. Το επόμενο μεσημέρι άνοιξε το τηλέφωνο και απάντησε. Τον ρώτησα που ήταν και μου αποκρίθηκε εξαντλημένος, με ψιθυριστή και τρεμάμενη φωνή: “Εδώ, εδώ…”. Άκουγα ήχους από χόρτα, από καλαμιές, σαν κάπου να σερνόταν. Μετά τον ξανακάλεσα και το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο. Όποιος γνωρίζει κάτι, να μιλήσει για να μπορέσουμε να τον βρούμε όπως και να είναι, να μάθουμε τι έγινε».

 

Η Αναστασία Τζοχουνίδου, ανιψιά του αγνοούμενου Ιορδάνη Τσελεπίδη, μίλησε από τα Φλογητά όπου έμενε, για τις έρευνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τις μαρτυρίες που υπάρχουν.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο γιατί ήταν Αύγουστος και είναι τουριστική η περιοχή. Εστιάσαμε τις έρευνες στον κεντρικό δρόμο μέχρι την παραλία. Είναι μια κατηφόρα που τον έχουν δει αρκετά άτομα εκεί. Μία μαρτυρία αναφέρει πως ήταν εκεί το βράδυ. Υπάρχουν κάμερες, ελέγχθηκε το υλικό από Αστυνομία, αλλά δε φαίνεται να τον έχουν καταγράψει. Ψάξαμε όλους τους δρόμους που θα μπορούσε να κάνει τη βόλτα του προς τη θάλασσα, αλλά τίποτα. Έρευνες έγιναν και σ’ ένα άλλο σημείο, λόφος λέγεται. Έχει κάποιες γαλαρίες εκεί, όπου έπαιζαν παλιά τα παιδιά και οι μαρτυρίες λένε ότι από εκεί τον είδε κάποιος. Αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και η μεταφορά του όταν ήθελε να πάει κάπου πιο μακριά, γινόταν με τον αδελφό του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία.

Η ανιψιά του αγνοούμενου Αναστασία, αναφέρθηκε στις έρευνες και στην τελευταία μαρτυρία κατοίκου της περιοχής.

«Η Αστυνομία επειδή ήταν παλιό το κινητό του, μπόρεσε να προσδιορίσει το στίγμα του στην ακτίνα από Φλογητά, μέχρι Μουριές Διονυσίου και από Φλογητά έως Νέα Πλάγια. Ακουγόταν από το τηλέφωνο ένας ήχος, κάτι σαν καλαμιές. Και τα δύο σημεία στην περιοχή όπου υπάρχουν καλαμιές, ερευνήθηκαν χωρίς όμως αποτέλεσμα», είπε στο «Τούνελ».

Ο μάρτυρας που τον είδε τελευταίος μίλησε στην εκπομπή. «Τον είδα την Κυριακή κατά τις 19:30 που εγώ ανέβαινα με το μηχανάκι και τον χαιρέτησα. Πιστεύω θα πήγαινε προς τα κάτω, προς τη θάλασσα. Ειδικά εκείνη την ημέρα είχε πολύ κόσμο. Τι να πω, δεν εξηγείται αυτό. Να πήρε λεωφορείο, να έφυγε ή να τον πήρε κάποιος να πάει κάπου αλλού;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η ανιψιά του θέλησε να απευθύνει έκκληση μέσω της εκπομπής: «Είναι κρίμα, αμαρτία για έναν άνθρωπο. Υπάρχει μία ψυχούλα. Καλό είναι για να ηρεμήσουν και οι δικοί του άνθρωποι, ότι έχει γίνει να εμφανιστεί, να βρούμε κάτι, να γίνουν όλα όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This