Πατέρας Αντώνιος: «Μάθαμε από δημοσίευμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση – Υποπτευόμαστε κάποια περιστατικά»

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» για τις σοκαριστικές καταγγελίες - «Φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε»

Must Read

Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια, αλλά και τις καταγγελίες για κακοποίηση στις δομές της ΜΚΟ που ερευνά η αστυνομία, θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση.

Είπε χαρακτηριστικά, κυρίως για το τι παιδιά είναι τα όσα φιλοξενούνται στις δομές της ΜΚΟ:

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στεναχωρημένος με όλα αυτά που ακούω, γιατί εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 ολόκληρα χρόνια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο. Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, τίποτα περαιτέρω δεν γνωρίζω. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι το εξής: εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, παιδιά τα οποία δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό, το εξειδικευμένο, με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους παιδαγωγούς, τους ψυχολόγους, τους ψυχιάτρους, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να θεραπεύσει το τραύμα. Και ποιο είναι αυτό το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών; Δεν είναι άλλο από την απώλεια του φυσικού τους γονιού. Και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε μας που ασχολούμαστε, ότι πήραμε τη θέση αυτή».




Σε ερώτηση για το 19χρονο αγόρι που έκανε προχθές την καταγγελία (βρισκόταν στη δομή του Κολωνού) και έδωσε κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και αν το γνώριζε ο Πατέρας Αντώνιος, ο ιδρυτής της Κιβωτού απάντησε:

«Δεν ξέρω για ποιο μιλάτε. Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επίθετό του. Ζητήσαμε περαιτέρω στοιχεία και μέχρι τώρα δεν τα έχουμε αυτά τα στοιχεία. Δεν μας κάλεσε κανείς … Όλα αυτά τα πράγματα με εκπλήσσουν, γιατί εμείς μένουμε στην ουσία μέσα … Είναι πάρα πολύ λυπηρό, εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ακριβώς αυτό, ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι ο γονιός τους. Λέτε να το ξέραμε και να μιλάγαμε τώρα έτσι; Στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι γύρω στα 30 άτομα. Μιλήσαμε με όλους, υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά»».







Στη συνέχεια και εξακολουθώντας να μη δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις, ο ιδρυτής της Κιβωτού επανέλαβε πως δεν ξέρει για ποιον εργαζόμενο της δομής του Κολωνού έχουν γίνει οι καταγγελίες και πως υποπτεύεται και κάποια παιδιά που έφυγαν από το ίδρυμα, υπονοώντας ότι η όλη ιστορία μπορεί να είναι και προσπάθεια δυσφήμισης ή εκδίκησης:

«Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε … Κάπου πάει το μυαλό μου, σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν και ξέρω γω. Δεν είμαι σίγουρος. Με ρωτήσατε αν πάει κάπου το μυαλό μου κι εγώ απάντησα βάσει των στοιχείων».

Σε ερώτηση για το αν θυμάται την εκδρομή των Χριστουγέννων του 2020 απάντησε: «Στην εκδρομή ήταν οι πάντες. Τι να σας πω δεν θυμάμαι πού έγινε η εκδρομή. Δεν θυμάμαι αν ήμουν στην εκδρομή αυτή του Κολωνού. Εγώ μετακινούμαι πάρα πολλές φορές και δεν συμμετέχω στις εκδρομές πάντα».







Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This