Πανδημία: Υποχωρεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγεθύνεται στην Ελλάδα!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων επιβεβαιώνει ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα μας αυξάνονται, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις άλλες χώρες

Must Read

Την ίδια ώρα που η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει πτωτική τάση σε όλη την Ευρώπη, με τον αριθμό των κρουσμάτων, των νοσηλειών σε ΜΕΘ αλλά και των θανάτων να μειώνεται σταθερά, στην Ελλάδα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Και αυτό επιβεβαιώνεται από το εβδομαδιαίο δελτίο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), το οποίο επιβεβαιώνει τους αντίθετους δρόμους που ακόμα μια φορά ακολουθούμε σε σχέση με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων του ευρωπαϊκού οργανισμού, που εξετάζουν τα δεδομένα από όλο τον ευρωπαϊκό χάρτη, προβλέπεται σταθεροποίηση των κρίσιμων δεικτών της πανδημίας έως το τέλος του μήνα, με εξαίρεση μικρό αριθμό χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τους συντάκτες του δελτίου, στο τέλος της εβδομάδας που έληξε χθες, Κυριακή, συνεχίστηκαν στην Ευρώπη οι πτωτικές τάσεις σε κρούσματα (και σε άτομα 65 ετών και άνω) και σε θανάτους. Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ παρέμειναν σταθερές ή μειώθηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο εμβολιασμός με τη δεύτερη αναμνηστική δόση (τέταρτη) παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες χώρες και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο διάστημα, παρατηρήθηκε αυξημένη παρουσία της παραλλαγής BQ.1 του κορωνοϊού.

Σε χαμηλά επίπεδα η συνολική θνητότητα ασθενών με Covid-19

Τα κρούσματα στις ηλικίες 65 ετών και άνω μειώθηκαν κατά 23% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σχεδόν στο σύνολο των χωρών. Η μείωση των κρουσμάτων στο σύνολο των ηλικιών έφτασε στο 21%. Η συνολική θνητότητα ασθενών με Covid-19 παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, υποχωρώντας στο 7% του μέγιστου ορίου που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι προβλέψεις, βάσει των μαθηματικών μοντέλων, έως τις 27 Νοεμβρίου δείχνουν σταθεροποιητικές τάσεις στα κρούσματα (δεδομένα από 30 χώρες), φτάνοντας σε μέσο εβδομαδιαίο όρο τα 168 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Υποχώρηση αναμένεται στους θανάτους (δεδομένα από 30 χώρες), οι οποίοι θα φτάσουν τους 5,9 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Αυξητικές τάσεις στα κρούσματα σε επτά από τις 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΠΧ) που παρέχουν δεδομένα (Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Σλοβακία). Αυξητικές τάσεις στους θανάτους σε δύο από τις 30 χώρες που παρέχουν δεδομένα (Ελλάδα και Πορτογαλία).

Οι ειδικοί του ECDC επισημαίνουν πως οι προβλέψεις στον αριθμό των νέων κρουσμάτων γίνονται όλο και πιο δύσκολες, λόγω των συνεχών αλλαγών στα κριτήρια υποβολής σε διαγνωστικά τεστ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This