Μια 78χρονη γυναίκα η πρώτη φετινή απώλεια από τη γρίπη στη χώρα μας

Αξιοσημείωτη αύξηση παρουσιάζουν οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή

Must Read

Μια 78χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν με γρίπη στη ΜΕΘ νοσοκομείου, έχασε, τελικά, τη ζωή της, αποτελώντας τον πρώτο θάνατο από την εν λόγω ασθένεια στην χώρα μας για φέτος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι η άτυχη γυναίκα ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου. Με βάση την ίδια ανακοίνωση μάχη για τη ζωή του δίνει τις τελευταίες ώρες και ένας άνδρας ηλικίας 82 ετών, ο οποίος έχει επίσης προσβληθεί από γρίπη και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ανήκοντας και αυτός σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Και τα δύο αυτά κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την εβδομάδα 14–20 Νοεμβρίου 2022 δηλώθηκαν 28 κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με τις επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή να παρουσιάζουν αύξηση (29%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου, για μια ακόμη φορά τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από την εποχική γρίπη.

Τα 6 σοβαρά συμπτώματα και πόσο διαρκούν

Τα συμπτώματα της γρίπης μοιάζουν πολύ με εκείνα ενός πολύ σοβαρού κρυολογήματος. Ο υψηλός πυρετός αποτελούσε προηγουμένως σύμπτωμα του Covid-19, αλλά οι ειδικοί δήλωσαν ότι αυτό είναι λιγότερο πιθανό με την παραλλαγή Όμικρον που εμφανίζει πιο ήπια συμπτώματα.

Η γρίπη προκαλείται από διάφορους τύπους του ιού Influenza, ο οποίος μεταλλάσσεται συχνά και αυτός είναι και ο λόγος που τα εμβόλια της γρίπης που χορηγούνται κάθε χρόνο δεν προσφέρουν πλήρη κάλυψη. Τα κοινά συμπτώματα της γρίπης είναι ο μέτριος ή και υψηλός πυρετός, η εξάντληση, οι πόνοι στο σώμα, ο βήχας, ο πονόλαιμος και ο πονοκέφαλος. Παρόμοια συμπτώματα με εκείνα του κοινού κρυολογήματος, δηλαδή, αλλά συνήθως αρκετά πιο έντονα.

Για τις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί η ξεκούραση, μαζί με πολλά υγρά, αντιπυρετικά και σιρόπι για το βήχα. Εάν, όμως, κάποιος υποφέρει από βαριά συμπτώματα, υπάρχουν αντιιικά φάρμακα, τα οποία όμως πρέπει να χορηγηθούν μέσα στο πρώτο 48ωρο από την έναρξη των συμπτωμάτων. Συνήθως, η έντονη αδιαθεσία περνά μετά από 3 με 5 ημέρες, ωστόσο η κόπωση και ο βήχας μπορεί να επιμείνουν ακόμα και για 2 εβδομάδες, ή και παραπάνω.

Εάν έχετε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας, ή εάν τα συμπτώματά σας δεν αρχίσουν να βελτιώνονται έπειτα από 3 με 5 ημέρες, τότε επιβάλλεται η επίσκεψη σε γιατρό.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Η οικογένεια είχε χάσει πριν από λίγα χρόνια ακόμη ένα παιδί

More Articles Like This