Κ. Παπαζάχος: «Πιθανότητα και για πιο ισχυρό σεισμό»-Ε. Λέκκας: «Δεν θα γίνει σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ»»

Τι λέει ο Αθ. Γκανάς - Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στα κτίρια στην Εύβοια

Must Read

Τρομάζουν με τις εκτιμήσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι με την «επίσκεψη» του Εγκέλαδου στην Εύβοια οι σεισμολόγοι.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο Κώστας Παπαζάχος υπάρχει πιθανότητα το επόμενο διάστημα να γίνει σεισμός ακόμα και μεγαλύτερος από τα 5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν χθες το βράδυ! Σύμφωνα με τον γνωστό σεισμολόγο, σίγουρα το φαινόμενο θα συνεχιστεί με αρκετούς μετασεισμούς. Ο ίδιος έκανε λόγο για «δύσκολη μετασεισμική ακολουθία» και μια περιοχή που δεν έχει μελετηθεί αρκετά από τους σεισμολόγους.



 

Ευθύμιος Λέκκας: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι είναι ανοιχτά τα ενδεχόμενα όσον αφορά στους σεισμούς.

«Έχουμε μια πλούσια ακολουθία μετασεισμών, χθες είχαμε 50 σεισμούς μετά τον μεγάλο σεισμό, τώρα έχουμε 33 σεισμούς μετά τον σεισμό στις 10 το βράδυ. Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μπορεί να έχουμε και τον ίδιο σεισμό, μπορεί να έχουμε και λίγο μεγαλύτερο, αλλά μπορεί να μπούμε και σε αποδρομή του φαινομένου», ανέφερε στο newsit.gr.

O ίδιος επανέλαβε πως είναι μια περιοχή άγνωστη σεισμικά ωστόσο δεν μπορεί να δώσει μεγέθη 5.5 ή 6 Ρίχτερ. «Δεν αποκλείεται το γεγονός να δούμε και σεισμούς γύρω στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ κάπου εκεί είναι το λογικό να συμβεί», δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είπε πως σε περίπτωση που γίνει σεισμός μεγαλύτερης κλίμακας θα υπάρξουν ζημιές στα πέτρινα, παλιά σπίτια όπως έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Αθανάσιος Γκανάς: «Δεν υπάρχει ένδειξη για μεγαλύτερο σεισμό»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γεωλόγος – σεισμολόγος και διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι ότι ήταν ο κύριος σεισμός αυτός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας πως δεν θα γίνει σεισμός μεγαλύτερου μεγέθους.

 



 

Εν τω μεταξύ, στην Εύβοια, έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες στα κτίρια. Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό, είχαν πέσει σκάλες μέσα σε σπίτια στο χωριό Ζάρακες ενώ ζημιές έχει πάθει και το νηπιαγωγείο στην ίδια περιοχή.

 

 



 

 

Δείτε επίσης:

Ο «χορός» των Ρίχτερ προκαλεί έντονη ανησυχία: «Μην μένετε σε πετρόκτιστα σπίτια» λένε στους κατοίκους της Εύβοιας

Είναι τώρα η ώρα για τέτοια πράγματα; Βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε Παπαδόπουλο-Τσελέντη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This