Κακοκαιρία Άριελ: Έφτασε και στην Αττική

Οι προβλέψεις για το υπόλοιπο της ημέρας και αύριο

Must Read

Την εμφάνισή της και στην Αττική έχει κάνει από το πρωί η κακοκαιρία Άριελ που θα επηρεάσει μέχρι αύριο μεγάλο μέρος της χώρας.

Ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας η βροχόπτωση εδώ και λίγες ώρες είναι ισχυρή. Παράλληλα, οι ουρανοί έχουν ανοίξει για τα καλά σε όλο το λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με το meteo.gr, οι περιοχές οι οποίες έχουν επηρεαστεί αρκετά είναι: Αγία Παρασκευή, Μαλακάσα, Μαρούσι (Ουρσουλίνες), Δροσιά (Αρσάκειο), Χαλάνδρι, Νομισματοκοπείο, Μενίδι, Παπάγου, Παλλήνη, Ανάβυσσος, Πεντέλη, Περιστέρι.



 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα, τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Δυτική και Νότια Κρήτη και από το απόγευμα στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Αύριο, Πέμπτη, τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα επιμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μετά το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα.


Σημαντικά θα επηρεαστούν τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα. Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

 

 

Δείτε επίσης:

Κακοκαιρία Ariel: Ήχησε το 112 σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία Ariel: Ποιες είναι οι 10 περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες

Κακοκαιρία Άριελ: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This