Αρον αρον φέρνει ο Βορίδης νομοσχέδιο στη Βουλή

Εν όψει εκλογών το υπουργικό συμβούλιο επισπεύδει τον νομοθετικό προγραμματισμό του

Must Read

Τρέχουν να προλάβουν τις εκλογές οι υπουργοί, βάζοντας μπρος το σχέδιο «γρήγορη
νομοθέτηση», προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως σε ενδεχόμενο εκλογικό
αιφνιδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν προλάβουν να «περάσουν» τα νομοθετήματά
τους.

Οι εναπομείναντες μήνες μέχρι την προσφυγή στην κάλπη είναι, ούτως ή άλλως,
λιγοστοί, ενώ και οι φήμες περί προκήρυξης εκλογών αμέσως μετά τις γιορτές ολοένα και εντείνονται, αναγκάζοντας έτσι το υπουργικό συμβούλιο να επισπεύσει τον νομοθετικό προγραμματισμό του ώστε να κλείσουν άμεσα όλες οι λεπτομέρειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, το οποίο κατατίθεται άμεσα στη Βουλή για επεξεργασία με σκοπό μάλιστα η συζήτησή του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης να έχει ολοκληρωθεί πριν από το ολιγοήμερο κλείσιμο για τις εορτές των Χριστουγέννων. Σημειωτέον πως το πρόγραμμα του Κοινοβουλίου για τις προσεχείς εβδομάδες είναι φουλ, καθώς ψηφίζονται, ανάμεσα στα άλλα, το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2023, αλλά και το «ερανιστικό» χριστουγεννιάτικο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει σωρεία διατάξεων από σχεδόν όλα τα υπουργεία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το υπουργείο Εσωτερικών, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες και η κατάρτιση του νέου Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ώρα σε επεξεργασία είναι ο νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας. Κι όλα αυτά, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Μάκης Βορίδης στο υπουργικό συμβούλιο, προ των πυλών βρίσκεται και το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This