Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς στην Εύβοια: «Δείξαμε αμέλεια»- «Ο Τσελέντης είναι η σεισμολογική Ραφαέλα Καρά»

Τι κοινό έχει, σύμφωνα με τον ειδικό, η Εύβοια με το Αρκαλοχώρι

Must Read

Στην αμέλεια που έδειξε η επιστημονική κοινότητα των σεισμολόγων σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα που είναι έντονη στην Εύβοια, ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου μίλησε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είναι μία αμέλεια της επιστημονικής κοινότητας – και βάζω τον εαυτό μου μέσα – ότι δεν δώσαμε προσοχή, να πούμε γιατί κουνάει συνεχώς από τις 25 Οκτωβρίου και ύστερα; Αποδεικνύεται ότι ήταν προσεισμική ακολουθία, όπως ήταν και πέρυσι στο Αρκαλοχώρι. Επί 4 μήνες κουνούσε συνέχεια και κατέληξε σε σεισμό 6 Ρίχτερ» ανέφερε σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως η περιοχή που έδωσε τον σεισμό στην Εύβοια είναι ακόμα «αχαρτογράφητη» από τους επιστήμονες. «Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6 Ρίχτερ, διότι όλοι έχουμε πει ότι είναι σχεδόν μία άγνωστη περιοχή. Τώρα αρχίζουμε να την μαθαίνουμε, τώρα αρχίζει να “τρέχει” η καταγραφή των σεισμών, από την οποία μπορούμε να εξάγουμε χρήσιμες πληροφορίες, διότι αφενός δεν υπάρχει στην επιφάνεια εκδήλωση του ρήγματος και αφετέρου δεν έχουμε καταγεγραμμένο ιστορικό στην περιοχή», είπε.

Όσο για τον πρώτο σεισμό που εκδηλώθηκε στην Εύβοια και ήταν 4.7 Ρίχτερ δήλωσε πως «ήταν βιαστική τοποθέτηση ότι ήταν ο κύριος. Επιμένω ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην έχουμε τόσο μεγάλη βεβαιότητα. Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα έχουν εγγενώς την αβεβαιότητα»

Δείτε επίσης: Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Εύβοια: Δεν τους φτάνουν οι σεισμοί, έχουν και την Ariel!

Καλά κρατεί η κόντρα με τον Άκη Τσελέντη

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν θα μπορούσε να μην επαναφέρει στο προσκήνιο και την ένταση που υπήρξε χθες ανάμεσα στον ίδιο και τον συνάδελφό του, Άκη Τσελέντη. Ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι έχει χάσει τον ύπνο του καθώς  έχει μαζευτεί μεγάλη σεισμική ενέργεια στην περιοχή των Αλκυονίδων.

«Δεν είναι κακό να ανησυχούμε για τις Αλκυονίδες, είναι κακό να λέμε ότι ανησυχούμε και ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα νεότερο στοιχείο από αυτά που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, είναι κακό αν ανησυχούμε και το λέμε δημόσια, χωρίς καμία προηγούμενη επιστημονική συζήτηση, μέσα σε φορείς που μπορεί να συζητηθεί, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη διεγερμένη περιοχή της Εύβοιας που βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Αττική», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Είναι τώρα η ώρα για τέτοια πράγματα; Βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε Παπαδόπουλο-Τσελέντη

Όμως, ο γνωστός σεισμολόγος δεν έμεινε εκεί και αποκάλεσε ούτε λίγο, ούτε πολύ τον κ. Τσελέντη την «σεισμολογική Ραφαέλα Καρά»!

«Είμαι παλιός και θυμάμαι τη Ραφαέλα Καρά. Μια ωραία, ψηλή, ξανθιά τραγουδίστρια. Είχε βγάλει ένα ποτ-πουρί με όλα τα «όπλα» της τα τραγουδιστικά. Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια σεισμολογική Ραφαέλα Καρά, που βάζει μέσα στο καλάθι του ποτ-πουρί όλα τα όπλα τα επιστημονικά, για να μπορέσουμε να πούμε το γνωστό, σε ακατάλληλο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This