ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης: «Γκρεμίστε τα αυθαίρετα στις παραλίες»!

Νέα παράταση στην αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης

Must Read

Την άμεση εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών εντός αιγιαλού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σύμφωνα με τον νόμο, χωρίς να δοθεί νέα παράταση, για την προστασία του περιβαλλοντικού ισοζυγίου ζητά το ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης.

Με αφορμή τη νέα παράταση στην αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για αυθαίρετα σε αιγιαλούς και παραλίες μέχρι τις 31 Μαρτίου 2023,
το Τμήμα έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, υποστηρίζοντας πως τα αυθαίρετα κτίσματα που ανεγέρθηκαν χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία περί αιγιαλού διοικητική άδεια πρέπει, καταρχήν, να κατεδαφίζονται οποτεδήποτε και αν έχει λάβει χώρα ανέγερσή τους.

«Ακόμη δηλαδή και αν αυτά έχουν ανεγερθεί πριν από την οριοθέτηση του αιγιαλού με διοικητική πράξη, καθώς ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της Πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τις μεγαλύτερες αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, η δε προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία καθορισμού των ορίων του δεν αποσκοπεί παρά στη διαπίστωση του πραγματικού αυτού γεγονότος» σημειώνει το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ. Υπογραμμίζει πως η νέα αυτή αναβολή έρχεται στον απόηχο της βιβλικής καταστροφής που άφησε πίσω του το φονικό πέρασμα της ισχυρής νεροποντής της 17ης Οκτωβρίου στον Δήμο Μαλεβιζίου, Σητείας και Χερσονήσου, που ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο όλη την παθογένεια των αυθαίρετων καταπατήσεων.

«Αθροιστικά συμπληρώνονται δύο χρόνια αλλεπάλληλων αναβολών, στη διάρκεια των οποίων έχουν καταγραφεί ισχυρότατες πλημμύρες, που έχουν αφήσει το καταστροφικό αποτύπωμά τους σε περιοχές, όπου οι καταπατήσεις και οι αυθαιρεσίες έχουν αλλάξει το φυσικό ανάγλυφο περιοχών, με αποτέλεσμα να καθίστανται ευάλωτες και χωρίς καμία θωράκιση σε επίπεδο πολιτικής προστασίας» συμπληρώνει το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This