Δώρο ζωής: Σε 10χρονη με πρόβλημα στα μάτια από 2 ετών ο κερατοειδής της Έμμας!

O δεύτερος κερατοειδής αξιολογείται από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Must Read

Σε ένα κορίτσι 10 ετών η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα μάτια της περίπου από την ηλικία των δύο ετών μεταμοσχεύθηκε ο ένας από τους δύο κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης Έμμα που έχασε την ζωή της στην Θεσσαλονίκη μετά από τροχαίο με παράσυρση.

Σύμφωνα με το grtimes.gr η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό αν το μόσχευμα έχει γίνει αποδεκτό από τον οργανισμό του μικρού κοριτσιού.

Ο δεύτερος κερατοειδής χιτώνας της 21χρονης αξιολογείται στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο του ΑΧΕΠΑ ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Στην μεταμόσχευση αναφέρθηκε ο διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Νικόλαος Ζιάκας. 

«Πριν από λίγο τελείωσε η μεταμόσχευση του ενός κερατοειδούς που δώρισε η κοπέλα από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της την περασμένη εβδομάδα.

Λήπτης είναι ένα κορίτσι 10 χρονών από τη νότια Ελλάδα, που τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών και από τότε έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση, η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία. Η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά.

Ο άλλος κερατοειδής θα αξιοποιηθεί από το κέντρο του ΑΧΕΠΑ. Εμείς έχουμε άλλες τρεις μεταμοσχεύσεις προγραμματισμένες για την Πέμπτη, όλες από νέους δότες», ανέφερε ο κ. Ζιάκας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος με την συγκεκριμένη μεταμόσχευση τονίζοντας πως όταν μια οικογένεια μέσα στο πένθος της αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα που παιδιού της που χάθηκε, τότε ακολουθούν τα παράδειγμά της και άλλοι άνθρωποι.

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο κ. Ζιάκας:

Η 21χρονη Έμμα έχει κάνει δώρα ζωής σε μια 40χρονη γυναίκα με καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο η οποία έλαβε την καρδιά της, σε μια ακόμα γυναίκα που έλαβε το νεφρό της η οποία ταλαιπωρούνταν τα τελευταία δέκα χρόνια κάνοντας αιμοκάθαρση και σε ένα 64χρονο ο οποίος έλαβε το ήπαρ της.

Δείτε επίσης:Μητέρα Έμμας: «Σταματήσαμε να αναπνέουμε στις 22 Νοεμβρίου»- Η οργισμένη επιστολή στον πρωθυπουργό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This