Θάνατος 11χρονου στις Σέρρες: Συγκλονίζει μαρτυρία μαθητή που τραυματίστηκε στην έκρηξη

«Να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου» ο σπαραγμός του πατέρα

Must Read

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» είπε χαρακτηριστικά ο μαθητής. Ο 10χρονος είπε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι. Το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει…

Σοκάρει η μαρτυρία ενός μαθητή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, ο οποίος ήταν τραυματίστηκε στην έκρηξη, την ώρα που όλοι ψάχνουν εξηγήσεις για το πώς σκοτώθηκε τελικά το παιδί όταν έγινε έκρηξη στον λέβητα της σχολικής μονάδας. Από τους δύο μαθητές που τραυματίστηκαν ελαφριά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής, ο ένας πήρε εξιτήριο και περιέγραψε όσα συνέβησαν. Το παιδί είπε πως έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου γιατί έβρεχε και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως ο ίδιος διαφωνούσε με την μετατροπή αυτή και δεν έδινε τη συγκατάθεσή του να γίνουν εργασίες την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στο χώρο.

Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία ενώ άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.  

«Να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου»

«Χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο» ανέφερε με νόημα ο δήμαρχος Σερρών. Ο κ. Χρυσάφης είπε πως «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε “σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου”. Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή». «Ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου».

 

«Σκοτείνιασε νωρίς στην πόλη και στην καρδιά μας»

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών στις Σέρρες αποχαιρέτησε τον μικρό Βασίλη που σκοτώθηκε από τη φονική έκρηξη. Μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σερρών θέλησαν μέσα από μια ανακοίνωση να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα. «Σήμερα στην πόλη μας σκοτείνιασε νωρίς. Το ίδιο και στην καρδιά μας. Σε έναν χώρο που είναι συνυφασμένος με την χαρά και την δημιουργία, εκτυλίχθηκε η πράξη του δράματος που μας οδήγησε στον απόλυτο θρήνο. Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι. Ένα «γιατί» πνίγεται από τον ασυγκράτητο λυγμό μας. Είναι άδικο. Είναι πέρα από τα όρια μας. Ο νους μας πάει στους γονείς του μικρού Βασίλη. Συμπάσχουμε και θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που νιώθουμε. Καλό μας παιδί, στο ταξίδι που σὲ πάει ὁ μαῦρος καβαλλάρης, κύτταξε ἀπ᾿ τὸ χέρι του, τίποτε νὰ μὴν πάρεις» γράφουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία αναμένεται να δώσουν οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας που θα διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

 




Διαβάστε ακόμα:

Ανείπωτη τραγωδία στις Σέρρες: Τι συνέβη τελικά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο και σκοτώθηκε ο 11χρονος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This