Οι Σέρρες αποχαιρετούν τον 11χρονο Βασίλη – Τον έψαχνε η αδελφή του στην αυλή μετά την έκρηξη

Πραγματογνώμονες στο σχολείο για τα αίτια της έκρηξης – Εξιτήριο για τον 10χρονο τραυματία, πετυχημένη εγχείριση για τον 6χρονο

Must Read

Σήμερα, στις 16:00 το απόγευμα στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών, σύσσωμη η πόλη, οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμμαθητές του 11χρονου Βασίλη, ο οποίος στην πρόσφατη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ήταν σημαιοφόρος, θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία, μετά τον τόσο άδικο χαμό του χθες, στην αυλή του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα παιδί σκοτώθηκε ακαριαία, όταν η πόρτα του λεβητοστασίου εκτοξεύθηκε μετά από έκρηξη και το καταπλάκωσε.

Στην αυλή του σχολείου που έπαιζαν ανέμελα τα παιδιά όταν έγινε η έκρηξη, ήταν και η αδελφή του 11χρονου, η οποία έψαχνε να βρει τον αδελφό της μέσα στον πανικό που επικράτησε…




Από το πρωί στο σχολείο έχουν μεταβεί πραγματογνώμονες, οι οποίοι διερευνούν τα αίτια της έκρηξης που οδήγησε στην τραγωδία, αλλά και ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου.

«Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από τους εμπειρογνώμονες. Το σίγουρο είναι ότι είναι πολυεπίπεδες οι ευθύνες. Εμείς θα είμαστε εδώ με τα όπλα που μας δίνει ο δικονομικός κώδικας, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Γκολέμης.




«Ευχαριστώ το Θεό που έχω στην αγκαλιά μου το παιδί μου»

Δύο ήταν οι τραυματίες από την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο, με το ένα παιδί, έναν δεκάχρονο, να έχει ήδη πάρει εξιτήριο, έχοντας ένα κάταγμα στο δεξί χέρι.

Ο μικρός μίλησε με τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ και του περιέγραψε ταραγμένος τις στιγμές που έζησε, χωρίς ακόμα να ξέρει τότε, ότι ο 11χρονος συμμαθητής του είχε πεθάνει:

«Πήγαμε στο πίσω μέρος που ήταν στεγασμένο, γιατί έβρεχε και παίζαμε μπάλα. Και ξαφνικά ακούσαμε ένα πολύ μεγάλο θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου».

Η μητέρα του 10χρονου σχολίασε μόνο: «Εγώ τουλάχιστον λέω και ευχαριστώ το Θεό που έχω στην αγκαλιά μου το παιδί μου».

Σε καλή κατάσταση ο εξάχρονος μαθητής που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο

Εν τω μεταξύ, θετικά εξελίσσεται και η κατάσταση της υγείας του δεύτερου τραυματία, του μικρού μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον τραυματισμό του από την έκρηξη.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γιώργος Τσικόπουλος, η γενική κατάσταση του εξάχρονου τραυματία ήταν καλή, όταν έφτασε στο Ιπποκράτειο.

«Μετά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκε ότι έχει ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο το κρανίου είχε μπει μέσα δύο εκατοστά. Έγινε μία εγχείρηση επιτυχέστατα, είναι εκτός κινδύνου και χαιρόμαστε πολύ που αυτό το παιδάκι θα πάει πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε ο κ. Τσικόπουλος.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This