Αναβιώνει στο δικαστήριο το μαρτύριο του 19χρονου ΑμεΑ που έπεσε θύμα δεκάδων βιασμών στα Χανιά

Must Read

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ξεκίνησε χθες η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό ενός 19χρονου με νοητική υστέρηση από έναν συγχωριανό του, δύο ιερείς και τον αδελφό του ενός, στον Πλατανιά Χανίων!

Στο εδώλιο κάθισε, επίσης, ο 67χρονος πατέρας του νεαρού, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 (!) βιασμούς, καθώς φέρεται ότι γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του, αλλά δεν κατήγγειλε το παραμικρό, ούτε έκανε κάτι για να την αποτρέψει. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει ο 19χρονος Γιάννης, φέρεται ότι τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, όπου κοιμόταν στρωματσάδα, τον κακοποιούσε συστηματικά, ενώ, έπειτα από σεξουαλική κακοποίηση, τον είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο με αιμορραγία!

Ο πατέρας

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο 68χρονος συγχωριανός του πατέρα κατηγορείται ότι βίασε 20 φορές τον 19χρονο, ενώ συμμετείχε δύο φορές στον ομαδικό βιασμό του, μαζί με τους δύο συγκατηγορουμένους του ιερείς, ηλικίας 72 και 44 χρόνων αντίστοιχα, και τον 42χρονο αδελφό του ενός! Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο ρώτησε τους κατηγορουμένους τι δηλώνουν για τα αδικήματα που τους αποδίδονται, με τον 67χρονο πατέρα του θύματος να δηλώνει: «Τα πάντα είναι ψέματα! Οποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή»! Ο 72χρονος ιερέας από την πλευρά του υποστήριξε ότι «όλα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», ενώ ο 44χρονος, επίσης κληρικός, δήλωσε: «Είμαι κατηγορηματικά αθώος». Αθώος δήλωσε και ο αδερφός του. Εν συνεχεία, το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δικηγόροι, τα οποία αφορούσαν την απουσία του 19χρονου από τη διαδικασία. Οταν οι δικαστές και οι ένορκοι ανέβηκαν ξανά στην έδρα ανακοινώθηκε η διακοπή της δίκης για τις 9 σήμερα το πρωί, προκειμένου να εξεταστεί ο νεαρός και να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νεοδιορισθείς δικηγόρος του πατέρα, καθώς επίσης ότι στην ίδια δικάσιμο θα αποφασιστεί αν θα γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γιάννη, ενώ υπήρχε και έντονη αστυνομική παρουσία.

Ο γείτονας οδηγείται στον εισαγγελέα

Στο δόκανο της Αστυνομίας

Η συγκλονιστική υπόθεση είχε αρχίσει με την αποκάλυψη της κακοποίησης του παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος συνελήφθη, ενώ στο δόκανο της Αστυνομίας είχε πέσει και ο 68χρονος που κατηγορείται ότι βίασε κατ’ επανάληψη τον άτυχο νεαρό. Κατόπιν άρχισε η διαδικασία για την ανάθεση της προσωρινής κηδεμονίας του 19χρονου, όμως την επομένη το πρωί από την προφυλάκιση των κατηγορουμένων, οπότε ο νεαρός θα έπρεπε να παραστεί στο δικαστήριο, δεν εμφανίστηκε. Οπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός στις Αρχές, που τον βρήκαν κλειδωμένο σε μια αποθήκη! Από την Αστυνομία άρχισε νέος κύκλος ερευνών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, και οι αστυνομικοί έφτασαν τελικά στους δύο ρασοφόρους και στον αδελφό του ενός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This