Θεσσαλονίκη: Χάος για δεύτερη νύχτα από Ρομά για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 32χρονου αστυνομικού

Must Read

Τέλος δεν έχουν τα επεισόδια που ξεκίνησαν από την Δευτέρα και συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και χθες στην Θεσσαλονίκη από του Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Χθες το βράδυ, στην δυτική Θεσσαλονίκη, το σκηνικό ήταν πολεμικό για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, με μολότοφ, οδοφράγματα, φωτιές και πετροπόλεμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Δείτε επίσης: Εστία ανάφλεξης στο Μενίδι: Στα χαρακώματα» οι Ρομά – Πληροφορίες για πυροβολισμούς

Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Δείτε επίσης:Νέο βίντεο με την καταδίωξη του 16χρονου Ρομά – Τα λάθη των αστυνομικών

Οι αστυνομικές δυνάμεις και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις απαντούσαν με ρίψεις χημικών στις επιθέσεις που δέχονταν, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση φλεγομένων κάδων απορριμάτων.






 

 

Στο μεταξύ, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναμένεται να αναλάβει την υπεράσπιση του 32χρονου αστυνομικού στον οποίο ήδη έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον πυροβολισμό στον 16χρονο Ρομά.

Όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τον προσέγγισε η οικογένειά του και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «καλούμαι να εκπροσωπήσω έναν φτωχό αστυνομικό, που έχει δυο παιδάκια 4 και 7 ετών κι όλοι τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό αστυνομικό και καλοκάγαθο άνθρωπο».

Δείτε επίσης: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο διώκεται ο 32χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ωστόσο, ο διηγόρος διατήρησε μια επιφύλαξη σχετικά με την εκπροσώπηση λέγοντας πως « θα διαβάσω την δικογραφία, θα γνωρίσω τον κατηγορούμενο για να δω τα κίνητρά του κι ακολούθως θα αποφασίσω αν θα τον εκπροσωπήσω, όπως έχω κάνει και με άλλους αντίστοιχους κατηγορούμενους».

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία να γίνει καλά ο 16χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο καθώς «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα».

Ο κ. Κούγιας έριξε τα βέλη του σε ορισμένους «κλαρινογαμπρούς», όπως τους αποκάλεσε συναδέλφους του «που δεν έχουν διαβάσει καν τη δικογραφία κι αν δεν το κάνουν για να κατέβουν πολιτικοί, να είναι πολύ πιο προσεκτικοί με αυτά που βγαίνουν και λένε».

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This