Υπόθεση 16χρονου Ρομά: Κατέθεσε οδηγός φορτηγού που είδε την πορεία του οχήματός του

Must Read

Το κατώφλι του α’ ανακριτή Θεσσαλονίκης πέρασε νωρίτερα σήμερα ο οδηγός ενός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη που είχε ως αποτέλεσμα τον πυροβολισμό του από αστυνομικό και τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η κατάθεση του διήρκεσε περίπου μισή ώρα και σε αυτή αναφέρθηκε στην πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ανήλικος Ρομά, πριν δεχθεί τα πυρά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δείτε επίσης: Πληροφορίες Πάντζου για σχέση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο με τη Χρυσή Αυγή

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι ένας από τους τρεις μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Νωρίτερα, η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη. Το υλικό αυτό βρίσκεται στη δικογραφία.



 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αποτέλεσμα του τραύματος που προκλήθηκε από τη σφαίρα.

Ξάδερφος του 16χρονου που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN ανέφερε πως είναι σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί δεν του δίνουν πολλές ελπίδες. Μάλιστα, τόνισε πως αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ οι Ρομά θα συνεχίσουν τα επεισόδια και θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Δείτε επίσης; Πυροβολισμός 16χρονου Κώστα Φραγκούλη: Μέτρα κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας ζητούν αστυνομικοί!

Όπως έγινε γνωστό, την υπεράσπιση του 34χρονου αστυνομικού ο οποίος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο αστυνομικός είναι συντετριμμένος και δεν ήθελε ούτε να τραυματίσει τον ανήλικο. 

Μάλιστα, ανέφερε πως ο ελιγμός που έκανε ο 16χρονος οδήγησε την σφαίρα προς τον ίδιο, να τον χτυπήσει, δηλαδή, ενώ ο εντοπισμός της δεύτερης σφαίρας σε παρακείμενο ξενοδοχείο αποδεικνύει πως ο αστυνομικός δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στα Άνω Λιόσια για να εντοπιστούν οι άγνωστοι  που έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο κατά την διάρκεια επεισοδίων με Ρομά.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ σε Ζεφυρι, Άνω Λιοσια και Μενίδι και έγινε μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθες το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω.

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This