Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Εν αναμονή της ποινικής του αντιμετώπισης από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Must Read

Στο… σπίτι του αποφασίστηκε ότι θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου και το θέμα παραπέμπεται σε συμβούλιο πλημμελειοδικών. Βασική υπερασπιστική του γραμμή ήταν ότι πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού. Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση. Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του δεν έχει μετανιώσει για κάτι, καθώς δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως. «Να ευχηθούμε να βρει την υγειά του το παιδί και να γυρίσει στην οικογένειά του. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Και η ελευθερία η προσωπική δεν συγκρίνεται με τίποτα. Είναι σαν τον καρκίνο είναι σαν να πεθαίνει κάθε μέρα». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, «εμείς σήμερα ζητάμε δικαιοσύνη γιατί ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια, ένα 16χρονο παιδάκι χαροπαλεύει αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή. Αυτό πρέπει να δούμε πάνω από όλα. Κάνουμε έκκληση και μετά την απόφαση όποια κι αν είναι αυτή, να υπάρξει ψυχραιμία. Στους γονείς, στους συγγενείς και στους φίλους αλλά σε όσους έρθουν στα δικαστήρια από άλλες περιοχές, να είναι ήρεμη η κατάσταση. Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα γιατί είμαστε Έλληνες πολίτες και πρέπει να σεβαστούμε τα δικαστήρια. Σήμερα περιμένουμε η δικαιοσύνη να κρίνει σωστά αυτό επιθυμεί και η οικογένεια», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα:

Ρομά καίνε χαρτονομίσματα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης – «Οι μπ@τσοι πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά» φωνάζουν

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του διοικητή του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης που νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This