Χειροπέδες σε τρεις Ρομά για επεισόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών

Must Read

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, τα οποία σχετίζονται με την ένταση που έχει ξεσπάσει για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ Ρομά είχαν βγει από καταυλισμούς που βρίσκονται στα Μέγαρα στην Εθνική Οδό και άρχισαν να καίνε λάστιχα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, από τα οποία τα τρία συνελήφθησαν.

Δείτε επίσης: Χαμός στα Σπάτα: Ρομά προσπάθησαν να μπουν στο αστυνομικό τμήμα! – Έξι οι συλλήψεις

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι φωτιές που άναψαν οι συλληφθέντες είχαν ως αποτέλεσμανα διακοπεί η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, στα οποία επιπλέον έριξαν πέτρες προκαλώντας φθορές τόσο σε αυτά όσο και στο οδόστρωμα.

Δείτε επίσης : Πυροβολισμός 16χρονου στην Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για απειλές Ρομά για αντίποινα

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Κορίνθου και των Διμοιριών Υποστήριξης Κορίνθου και Αργολίδας.

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και λοιπών συμμετεχόντων.

 

 



 

Να σημειωθεί ότι σε έξι ακόμα συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στα Σπάτα καθώς χθες το βράδυ Ρομά επιχείρησαν να εισβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα. Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην δυτική Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης: Χάος στη Θεσσαλονίκη με φωτιές, οδοφράγματα και χημικά – Ρομά πυροβολούν κατά αστυνομικών

Στην υπόθεση με τον πυροβολισμό μπαίνει και η δικαιοσύνη καθώς με εισαγγελική παρέμβαση θα γίνει έρευνα για τις απειλές των Ρομά για αντίποινα και την διαρροή υλικού από την δικογραφία.

 







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This