Πυροβολισμός 16χρονου στην Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για απειλές Ρομά για αντίποινα

Και για την διαρροή υλικού από την δικογραφία

Must Read

Η δικαιοσύνη εμπλέκεται στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στην Θεσσαλονίκη καθώς διατάχθηκε διπλή εισαγγελική παρέμβαση. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ),  έπειτα από εισαγγελική εντολή, διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά, με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για «διαρροή» υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.

Δείτε επίσης: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τους διαλόγους των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά

Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Χθες μετά την απολογία του στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι την ποινική του αντιμετώπιση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο ίδιος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αθώος επειδή δεν άδειασε τον γεμιστήρα στον ανήλικο και ότι ήθελε να σώσει τους συναδέλφους του.Μάλιστα, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Δείτε επίσης: «Είμαι αθώος γιατί δεν άδειασα τον γεμιστήρα» λέει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Την συγκεκριμένη απόφαση δεν είχαν δεχθεί με ιδιαίτερη ευχαρίστηση οι ομοεθνείς του 16χρονο με τους προέδρους των κοινοτήτων Ρομά να κάνουν έκκληση να πάνε στα σπίτια τους και να μην δημιουργηθούν επεισόδια.

Πάντως, χθες η ένταση δεν αποφεύχθηκε καθώς το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε χάος στον καταυλισμό που μένει ο 16χρονος.

Ρομά άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα, ενώ πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών.

Δείτε επίσης: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών για να εμποδίσουν τους ΡΟΜΑ να κινηθούν  προς την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών. Οι Ρομά εξαγριωμένοι μετά την απόφαση να μείνει σε κατ’οίκον περιορισμό ο 34χρονος αστυνομικός, ζητούν την προφυλάκισή του.

Να σημειωθεί πως ο ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This