Οικογένεια Εύας Καϊλή: «Περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου»- Από τρία έως πέντε έτη φυλάκιση οι ποινές

Απογοητευμένος που η Ε. Καϊλή μπλέχτηκε σε κάτι τόσο «σάπιο και βρώμικο», δηλώνει πρώην συνεργάτης της

Must Read

Τις πρώτες δηλώσεις μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή η οποία, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ έκανε η οικογένειά της.

«Δεν υπάρχει κάποιο δελτίο τύπου, περιμένουμε την εξέλιξη του δικαστηρίου μέχρι την Τετάρτη για την Εύα. Περιμένουμε τον πατέρα της να γυρίσει στην Ελλάδα. Παραλίγο να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας από την στεναχώρια του. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος», δήλωσε πρόσωπο από το οικογενειακό της περιβάλλον στην τηλεόραση του ANT1.

Δείτε τις δηλώσεις εδώ. 

Ολόκληρη η Ευρώπη, φυσικά και η Ελλάδα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το QatarGate, όπως έχει ονομαστεί το σκάνδαλο διαφθοράς. Να σημειωθεί πως η ευρωβουλευτής έχει συλληφθεί, όπως και ο σύντροφός της αλλά και ο πατέρας της ο οποίος βρέθηκε με τσάντα γεμάτη χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «σπίτι» της Εύας Καΐλή μετά την σύλληψή της αναμένεται να είναι οι φυλακές του St. Gilles, στο κέντρο των Βρυξελλών όπου είχε οδηγηθεί και το μέλος της Χρυσής Αυγής, Ανδρέας Λαγός πριν την έκδοση του στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: QatarGate: Η Εύα Καϊλή στις φυλακές όπου είχε οδηγηθεί και ο ευρωβουλευτής της ΧΑ Γιάννης Λαγός

«Το σοκ είναι απερίγραπτο»

Στο μεταξύ, μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση προκάλεσε το σκάνδαλο στο πρώην συνεργάτης της Ε. Καϊλή και διευθυντή του Brussels Council for Technology and Innovation, Δημήτρη Ψαράκη. Ο ίδιος εξέφρασε τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Όπως όλοι μας, έμεινα και εγώ άναυδος από τα νέα της Παρασκευής και μετά, καθώς ούτε το Κατάρ, ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε το Μουντιάλ ήταν θέμα που αφορούσε ποτε την Εύα. Η εμπλοκή της λοιπόν μου φάνηκε τόσο ξένη όσο και αυτα που άκουγα για την υπόθεση. Το σοκ λοιπόν που υπέστην είναι απερίγραπτο.

Το ότι δουλέψαμε μαζί επί σχεδόν εφτά χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ξέρουν όλοι σε όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά). Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε η Εύα να δουλέψω στο πιο προωθημένο τομέα των Χρηματοοικονομικών και της Καινοτομίας, στο τομέα Στρατηγικών Επενδύσεων και στη Νομισματική πολιτική. Οι Φάκελοι μας έκαναν σημαντική δουλειά για την Ελλάδα (ειδικά στο EFSI, το InvestEU, και τα χρόνια του ερυθροφασισμου του ΣΥΡΙΖΑ), και ανέδειξαν την Ευρώπη στη πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών. Αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται όλοι, Ευρωπαίοι και μη, Έλληνες και ξένοι, φίλοι και εχθροί. Είμαι περήφανος για την δουλειά μας και το πολιτικό μας έργο. Άλλωστε, δεν θα εργαζόμουν ποτέ με κάποιον που δεν εκτιμώ ή με φέρνει μπροστά σε ηθικά διλήμματα.

Τώρα…

Το να κρυφτώ μέχρι να «κάτσει η σκόνη», δεν είναι γνώρισμα του χαρακτήρα μου.

Να αρχίσω να σβήνω φωτογραφίες, το θεωρώ τουλάχιστον αστείο.

Σταμάτησα να είμαι συνεργάτης της Εύας πριν σχεδόν δυο χρόνια, αλλά δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε φίλοι.

Ούτε προδομένος νοιώθω, ούτε θυμωμένος αν και καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ όσους νιώθουν έτσι. Είμαι όμως απίστευτα απογοητευμένος που επέτρεψε στον εαυτό της να εμπλακεί σε κάτι τόσο σάπιο και βρώμικο, όπως αυτό που βγαίνει στη δημοσιότητα. Θλίβομαι επίσης βαθιά για το ανθρώπινο δράμα που γνωρίζω πως αυτή η ιστορία αφήνει πίσω της, καθώς δεν είναι είναι μόνο οι φταίχτες (οι ενήλικες θα πληρώσουν όπως πρέπει), είναι και αυτοί που πληρώνουν χωρίς να φταίνε.

Ξανά, λυπάμαι βαθύτατα για την θλιβερή θέση που τώρα βρίσκονται φίλοι, οικογένειες, συνεργάτες, πολιτικοί υποστηρικτές, οι φίλοι από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η φωτογραφία είναι από πιο ευτυχισμένες μέρες που δεν γυρνάνε πίσω, όσο και να θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι ένας κακός εφιάλτης που θα φύγει το ξημέρωμα».

«Είναι σοβαρά τα παραπτώματα»

Στις ποινές που προβλέπονται για την ευρωβουλευτή και τους υπόλοιπου συλληφθέντες του σκανδάλου Qatar Gate μίλησε ο δικηγόρος που γνωρίζει το νομικό σύστημα του Βελγίου,  Νίκος Κορογιαννάκης.

«Πρόκειται για σοβαρά παραπτώματα. Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τρία έως πέντε έτη φυλάκισης, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες αυτές, δηλαδή και η παθητική δωροδοκία – δωροληψία, όπως τη λέμε και η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όσο για το ενδεχόμενο του κατ’ οίκον περιορισμού ανέφερε:

«Μπορεί αλλά για να διαταχθεί η προσωρινή κράτηση πρέπει να συντρέχουν μια σειρά από προϋποθέσεις και ο κατηγορούμενος είναι αυτός, ο οποίος πρέπει να εξηγήσει γιατί οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται σε περίπτωση κράτησης στο σπίτι. Υποθέτω ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για την κα Εύα Καϊλή και για την οποία δικαιολογείται η προσωρινή κράτηση είναι η δυνατότητά της και των συγκατηγορουμένων της να επηρεάσουν την έρευνα και να εμποδίσουν την έρευνα. Κατά συνέπεια, νιώθω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός λόγος να μην απελευθερωθεί αμέσως, εφόσον αληθεύουν αυτές οι κατηγορίες».

Όπως είπε ο κ. Κορογιαννάκης οι δικηγόροι της κ. Καϊλή θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φάκελο της όταν προφυλακιστεί και μόνο για 48 ώρες.

«Αυτή τη στιγμή, από τις πληροφορίες που έχουμε κι εμείς από δημόσια Μέσα, της απαγγέλθηκαν σήμερα (σ.σ χθες) το απόγευμα οι τρεις κατηγορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με τη βελγική δικονομία, πρέπει μέσα σε 48 ώρες αυτή η προφυλάκιση που διατάχθηκε από τον ανακριτή να επιβεβαιωθεί από το δικαστικό συμβούλιο.

Μέσα σε αυτές τις 48 ώρες λοιπόν θα έχει η υπεράσπισή της πρόσβαση στον φάκελο.  Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ή απορρίπτεται η απόφαση του ανακριτή – δικαστή για προφυλάκιση από δικαστικό συμβούλιο, από ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί την έρευνα, δεν έχουν ξαναδεί τα χαρτιά και στην οποία οι δικηγόροι της αγορεύουν», είπε ο κ. Κορογιαννάκης.

Η διαδικασία

Η Εύα Καϊλή φέρεται να οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές των Βρυξελλών, Σεν Ζιλ (Saint-Gilles).

Εκεί αναμένεται να παραμείνει για πέντε μέρες και στη συνέχεια να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον των αρχών για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Οι αρχές θα κρίνουν με βάση τρία στοιχεία για το αν θα την κρατήσουν στην φυλακή: αν κριθεί ύποπτη φυγής, αν κριθεί ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και αν θα υπάρξει συμπαιγνία, εάν δηλαδή βρει τα άτομα που θα καταφέρουν να σβήσουν τα ίχνη της και την αθωώσουν τελικά στο δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Το μεγάλο αμάρτημα της Εύας

Στο πλευρό Τσιάρα ο Παντσέρι της… Καταρ-αμένης ΜΚΟ!

Ο Άδωνις είχε διορίσει τον πατέρα της Καϊλή στο ΔΣ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου!

Η πρώτη επίσημη αντίδραση του Κατάρ για το QatarGate

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This