Αστυνομικός για 68χρονο θύμα πτώσης αεροσκάφους στην Κρήτη: «Φώναζε “έχω τελειώσει”, οι μυς του ήταν ”πέτρα”»

Όσοι βούτηξαν στην θάλασσα κινδύνευσαν και οι ίδιοι

Must Read

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στην προσπάθειά του να σώσει τον 68χρονο από την Ινδονησία ο οποίος είχε βρεθεί στην θαλάσσια περιοχή του Κακού Όρους, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε έπεσε, περιέγραψε ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης.

Να σημειωθεί ότι η πτώση του αεροσκάφους είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 68χρονος με καταγωγή από την Ινδονησία και να σωθεί ένας 26χρονος από τη Νότια Αφρική.

«Αρχίσαμε κατευθείαν μαλάξεις, γιατί βλέπαμε ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και φαινόταν πολύ ζορισμένος», ανέφερε ο υπαρχιφύλακας στο neakriti.

H κατάσταση του 68χρονου ήταν πραγματικά τραγική, πριν φύγει από την ζωή.

Όπως είπε ο κ. Κουρούπης, «θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν “πέτρα”. Το μυϊκό του σύστημα δηλαδή είχε σκληρύνει από την υπερπροσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν. Δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε υποθερμία. Έτρεμε. Φώναζε: Δεν μπορώ άλλο έχω τελειώσει».

Ο 68χρονος από την Ινδονησία

Οι άντρες της ΕΛΑΣ αλλά και της Πυροσβεστικής που βούτηξαν στην θάλασσα κινδύνευσαν και οι ίδιοι καθώς το αεροσκάφος βυθιζόταν και υπήρχε περίπτωση να τους παρασύρει στον βυθό!

«Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα και λες προσπαθώ να σεβαστώ την ανθρώπινη ζωή και να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν και σε εμένα», δήλωσε ο υπαρχιφύλακας.

Το μικρό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και είχε αρχικό προορισμό την Ινδονησία και αμέσως μετά το αεροδρόμιο Χουργκάντα της Αιγύπτου, όταν κατέπεσε στον κόλπο του Κακού Όρους.

0 26χρονος νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και με υποθερμία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο 68χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ενώ οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, ήταν πολύ αργά.

Το μονοκινητήριο συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, έχοντας πρώτα προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου, με τον Πύργο Ελέγχου να ενεργοποιεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο επιζών είπε σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας πως ο 68χρονος πιλότος παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας και εκείνος προσπάθησε να τον βοηθήσει ενώ ταυτόχρονα εξέπεμψε SOS (mayday). Στην προσπάθεια του χάθηκε ο έλεγχος του αεροσκάφους και βρέθηκε στην θάλασσα.

 

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο άτυχος 68χρονος που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του μονοκινητήριου στο Ηράκλειο
 
Πτώση αεροσκάφους στην Κρήτη: «Βοηθήστε με, πνίγομαι, δεν αντέχω άλλο»! φώναζε ο άντρας που πνίγηκε- Τα σενάρια για την πτώση

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο ένας εκ των δύο επιβατών από την πτώση του αεροσκάφους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This