Νέος κύκλος ερευνών για την υπόθεση του Άλεξ – Το «ευχαριστώ» της τραγικής μητέρας

Must Read

Νέος κύκλος ερευνών άνοιξε στη Βέροια για την υπόθεση του Άλεξ Μεσχισβίλι, του άτυχου μαθητή με τη βοήθεια σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων, 17 χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Μανώλη Αναστασάκη, που μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, οι Αρχές με τα νέα στοιχεία και μαρτυρίες που προσκομίστηκαν, έχουν πλέον πειστεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος να γίνει νέα έρευνα σε συγκεκριμένο χώρο στην Μπαρμπούτα, όπου η «άγουρη» συμμορία άφησε το πτώμα του παιδιού.

«Ευχαριστώ που επιμένετε για να βρεθεί ο γιος μου…»

Κάποιοι ενήλικες από το περιβάλλον τους με διασυνδέσεις στη νύχτα, φρόντισαν να εξαφανίσουν τη σορό του στην κοντινή περιοχή. Σε συνεργασία με τον εισαγγελέα και τον καθηγητή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, θα συντονίσουν το νέο κύκλο ερευνών. Ο κ. Αναστασάκης, δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη των ερευνών και την πορεία της υπόθεσης.

«Οι Αρχές φέρεται να έχουν εντοπίσει ένα συγκεκριμένο χώρο όπου θα γίνει η έρευνα. Είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή η υπόθεση με τη δική σας συμβολή θα φτάσει στην εξιχνίασή της» είπε και συνέχισε: «Ευχαριστώ που επιμένετε για να βρεθεί ο γιος μου…».

Η Νατέλα, η τραγική μάνα του Άλεξ που περιμένει όλα αυτά τα χρόνια καρτερικά να λάβει τις απαντήσεις που ζητά, μίλησε στο «Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Μου κάνει εντύπωση η επιμονή σας μετά από όλα αυτά τα χρόνια, που το συνεχίζετε. Μερικές φορές, πραγματικά περνάνε δεκαετίες ώσπου να μάθει κάποιος την αλήθεια. Θέλουμε να λύσουμε αυτόν τον άσχημο γρίφο για να μείνουν λιγότερες αναπάντητες ερωτήσεις και στον κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να το αφήσω. Εδώ μιλάμε για τη μοίρα ενός αγοριού που δυστυχώς δεν εξελίχτηκε καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά και με περίσσιο κουράγιο και μεγαλείο ψυχής, συμπλήρωσε:

«Χρειάστηκαν και πολλά χρόνια και μεγάλη προσπάθεια για να βγει κάτι. Εγώ είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω ό,τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παρακάτω, γιατί πρέπει να μάθουμε τι συνέβη. Αν φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, θα είναι λύτρωση για όλους μας. Εμείς αυτό που περιμένουμε τώρα, είναι να γίνουν επιπλέον έρευνες».

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 2006, όταν ο Άλεξ δέχθηκε τα θανάσιμα χτυπήματα των πέντε σκληρών της «άγουρης» συμμορίας. Τον οδήγησαν σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο δημαρχείο της πόλης και πέθανε αβοήθητος. Δύο μέρες μετά τον έβαλαν σ’ ένα καρότσι σούπερ μάρκετ και τον μετέφεραν στην Μπαρμπούτα.

Κάποιοι ενήλικες από το περιβάλλον τους, φρόντισαν να εξαφανίσουν τη σορό του στην κοντινή περιοχή. Αυτή φέρεται πλέον να είναι η παλιά εβραϊκή συνοικία γύρω από τον Τριπόταμο. Εκεί οδηγούν οι νέες μαρτυρίες στη μητέρα του παιδιού, αλλά και στην εκπομπή.

Αποδεικνύεται από την έρευνα του «Τούνελ», ότι κάποιοι που εμφανίστηκαν ως εργάτες του Δήμου, όπως ανέφερε η μάρτυρας, φορώντας τα χαρακτηριστικά κίτρινα γιλέκα, έσκαψαν εκείνες τις ημέρες του χιονιά στην περιοχή και εξαφάνισαν τον Άλεξ. Παρόμοια μαρτυρία είχε δοθεί και πριν από χρόνια στην εκπομπή. Ο μάρτυρας είδε να ρίχνουν τσιμέντο στον ίδιο χώρο.

Άνδρες της Ασφάλειας, αλλά και επιστήμονες με νέες μεθόδους, μπαίνουν τώρα στη μάχη των ερευνών. Σημαντικά είναι τα όσα είπε στο «Τούνελ» ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, κύριος Γρηγόρης Τσόκας, που είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη, όταν το εργαστήριό του τον βρήκε θαμμένο με το αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This