Ανασύρθηκε από χαράδρα 600 μέτρων ο ορειβάτης στον Όλυμπο που εντοπίστηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του

Ανακοίνωση για την επιχείρηση εξέδωσε η Πυροσβεστική

Must Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης ενός ορειβάτη στο σημείο Στεφάνι Λούκι στον Όλυμπο που είχε ξεκινήσει νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ο άνδρας είχε εντοπιστεί χθες το μεσημέρι από φίλο του χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης ανασύρθηκε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ από χαράδρα, σε βάθος 600 μέτρων.

Η προσέγγιση στο σημείο έγινε τελικά με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του ορειβάτη επιχείρησαν μέλη από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, με το ελικόπτερο διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την επιχείρηση η οποία είχε ήδη ξεκινήσει από χθες:

«Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022».

Ο ορειβάτης εντοπίστηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του από τον φίλο του, με τον οποίο ανέβηκαν μαζί το βουνό, ο οποίος ωστόσο δεν είχε τη δυνατότητα να τον πλησιάσει, καθώς το σημείο είναι πολύ απόκρημνο.

Ο ορειβάτης που ειδοποίησε τις αρχές για τη διάσωση του φίλου του, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Αποστολίδη», όπου πέρασε τη νύχτα.

Οι προσπάθειες για την ανάσυρση του ορειβάτη σταμάτησαν χθες το απόγευμα λόγω του σκοταδιού και της περιορισμένης ορατότητας.



 

Δείτε επίσης: Όλυμπος: Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η επιχείρηση προσέγγισης του ορειβάτη που εντοπίστηκε αναίσθητος

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε αγνοούμενος ορειβάτης στον Όλυμπο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This