Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου στο Βουκουρέστι ακολουθούσε οδηγίες από GPS στο κινητό του

Τι ανέφερε επιβάτης του λεωφορείου - Πολυτραυματίας ο άτυχος 58χρονος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Must Read

Ολοκληρώθηκε και η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του άτυχου 58χρονου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, όταν το λεωφορείου που μετέφερε Έλληνες τουρίστες προσέκρουσε σε μεταλλική αψίδα τούνελ.

Ο γιος του 58χρονου αναγνώρισε τη σορό του πατέρα του και πλέον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιστροφής του από τη Ρουμανία στην Ελλάδα για την κηδεία. Ίσως και σήμερα το βράδυ να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής με ασθενοφόρο για τη Λάρισα και της συζύγου του 58χρονου, που και εκείνη τραυματίστηκε στο δυστύχημα.

Σύντομα θα κληθεί να καταθέσει και ο οδηγός, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι έμπειρος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες.

Πάντως επιβάτης του λεωφορείου δήλωσε ότι ο οδηγός ακολουθούσε τις οδηγίες από GPS στο κινητό του. Δηλαδή το λεωφορείο δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα πλοήγησης.




Ο ιατροδικαστής στη γνωμάτευσή του ανέφερε ότι ο άτυχος 58χρονος άφησε την τελευταία πνοή του από τα πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα και ειδικά στο θώρακα ο οποίος «συμπιέστηκε». Ήταν δε πολυτραυματίας.

Η βαριά προειδοποιητική πινακίδα που έπεσε στο λεωφορείο τον καταπλάκωσε. Ο έμπειρος ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε τη νεκροψία του 58χρονου, χαρακτήρισε τον θάνατό του τραυματικό.

Η συγνώμη του οδηγού

Συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν ζήτησε ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στην Ρουμανία. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι’ αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα για να ακολουθήσει το δρόμο για το τούνελ. Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ότι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το τρομακτικό τροχαίο. «Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, δεν μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This