Πετρέλαιο θέρμανσης: Σε ανοδική πορεία από σήμερα, Πρωτοχρονιά, η λιανική τιμή του

Ανοιχτή έως και τις 13 Ιανουαρίου 2023 η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων

Must Read

Πολλά κακά μαντάτα φέρνει με το «καλημέρα» η νέα χρονιά, με ένα από αυτά να είναι η αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από σήμερα κιόλας, καθώς η επιδότηση στην αντλία αρχίζει να εφαρμόζεται «ψαλιδισμένη».

Η απόφαση σχετικά με την παράταση ισχύος της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χορήγηση επιδότησης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, με το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία να παρατείνεται μεν κατά ένα τρίμηνο, αλλά να φτάνει, πλέον, τα 15 λεπτά το λίτρο.

Αναλυτικά, η σχετική απόφαση προβλέπει τα εξής: Η ισχύς της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 77/17-10-2022 (Β’5366) κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης – Αντικατάσταση της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 76/13-10-2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 5331), παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ήτοι έως και την 31η Μαρτίου 2023. Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης.

Παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα myΘέρμανση

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα myΘέρμανση θα είναι ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων έως και τις 13 Ιανουαρίου 2023, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση στην προθεσμία, με την επόμενη πληρωμή επιδομάτων θέρμανσης να έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Βάσει υπουργικής απόφασης όσα φυσικά πρόσωπα δεν είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2022, μπορούν να την υποβάλουν μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2023. Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Σημειώνεται πως οι εκτιμήσεις θέλουν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να κινείται στα επίπεδα των 1,17 – 1,31 ευρώ το λίτρο, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δε θα αυξηθούν περαιτέρω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This