«Επιμένει ότι το μωράκι της είναι ζωντανό» λέει ο δικηγόρος της 29χρονης από τη Βέροια

H νεαρή μητέρα ομολόγησε ότι το πέταξε στον Αλιάκμονα

Must Read

Την ταραγμένη ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 29χρονη από την Βέροια η οποία νωρίτερα σήμερα ομολόγησε ότι ήταν αυτή που πέταξε στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα το μόλις 11 μηνών μωράκι της αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης.

Φυσικά, ο κ. Μπιδέρης δεν αναφέρθηκε άμεσα στην ψυχική κατάσταση της νεαρής, ωστόσο, τι θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς από όσα είπε παρακάτω:

«Επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή».

Μάλιστα, η 29χρονη φέρεται ότι ανέφερε κάτι παρόμοιο σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης των τραγικών γεγονότων στο φράγμα του Αλιάκμονα.

«Μου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει», φέρεται να είοε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιδέρη, η 29χρονη που έχει ήδη προφυλακιστεί έχει επικοινωνήσει με τη μητέρα της και τον παππού της. Ωστόσο, λόγω των μέτρων και των περιορισμών για τον covid που ισχύουν ακόμα στις φυλακές δεν μπορούν να την επισκεφτούν, παρά το γεγονός ότι το επιθυμούν.



Την αρχική κατάθεσή της καθώς και την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούσε μέχρι στιγμής άλλαξε η 29χρονη από την Βέροια που πέταξε το μωρό της στα νερά του ποταμού Αλιάκμονα στις 31 Δεκεμβρίου.

Αρχικά, η νεαρή μητέρα είχε καταθέσει ότι αφαιρέθηκε και το μωρό έπεσε μόνο του στο νερό.Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σημερινής αναπαράστασης των τραγικών γεγονότων που έγιναν στο φράγμα του Αλιάκμονα «έσπασε» και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την αρχική κατάθεση της, όμως, στην συνέχεια άλλαξε.

«Θέλω να ανακαλέσω και να αλλάξω τη κατάθεσή μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», φέρεται πως είπε.

Η νεαρή φαίνεται πως «λύγισε» κάτω από την πίεση των αστυνομικών οι οποίοι της ζήτησαν να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν νωρίς το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.






 

Στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 11 μηνών βρέφος, επέστρεψε η 29χρονη κατηγορούμενη μητέρα του, προκειμένου να γίνει αναπαράσταση του θανάτου, έπειτα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο Ανακριτής Βέροιας, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Γύρω στις 10 το πρωί, η 29χρονη έφτασε, συνοδεία αστυνομικών, στο φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια, εκεί όπου βρέθηκε νεκρό, στα παγωμένα νερά του, το μικρό κοριτσάκι.

Με την κόκκινη κουκούλα διακρίνεται η 29χρονη

Η κατηγορούμενη μητέρα, η οποία, μετά την απολογία της στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, από τη στιγμή που έφτασε με ταξί στο φράγμα μέχρι που εγκατέλειψε το σημείο, ρίχνοντας προηγουμένως το παιδί της στα νερά, όπως της αποδίδει το κατηγορητήριο.



Στην απολογία της, η 29χρονη είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με την οποία διώκεται, υποστηρίζοντας ότι επισκέφθηκε το φράγμα αφήνοντας το βρέφος να παίξει στην τεχνητή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας. «Δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε κι έπεσε στη λίμνη χωρίς να το δω», φέρεται να υποστήριξε η 29χρονη, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένη που άφησε το παιδί αβοήθητο. «Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα βοηθήσει το παιδί μου», απολογήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο σημείο της αναπαράστασης βρίσκεται δικαστικός λειτουργός, ενώ η διαδικασία βιντεοσκοπείται από αστυνομικό και η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις. Μετά την ολοκλήρωση της αναπαράστασης, η 29χρονη θα επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Βέροιας, όπου κρατείται από τη στιγμή της σύλληψής της.




Η ίδια είχε υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, εξέταση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες και στη συνέχεια θα μεταχθεί στις φυλακές στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης.

https://youtu.be/JF62SucrYCw

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This