Άφησε την τελευταία του πνοή ο ήρωας του Ρούπελ, Ιωάννης Κοζαρτζής

Υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το Οχυρό Ρούπελ

Must Read

Σε ηλικία 105 ετών έφυγε από τη ζωή ο ήρωας των οχυρών Ρούπελ και συμπολεμιστής του λοχία Ίτσιου, Ιωάννης Κοζαρτζής.

Ο ήρωας που άφησε την τελευταία του πνοή στη Βέροια, ήταν συμπολεμιστής του λοχία Δημήτρη Ίτσιου στο πολυβολείο Π8, όπου δόθηκε ιστορική μάχη, σύμφωνα με το veriotis.gr.

Στις 6 Απριλίου του 1941 ο Δημήτρης Ίτσιος με μόλις πέντε άνδρες, ανάμεσά τους ο Ιωάννης Κοζαρτζής, αντιστάθηκαν στην επέλαση των Γερμανών μέχρι που τελείωσαν τα πυρομαχικά τους.

Ο Ιωάννης Κοζαρτζής είχε τιμηθεί για τον ηρωισμό του και την εθνική του δράση από τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και μόλις πρόσφατα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας.

Η κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του ήρωα: «Σήμερα η τοπική κοινωνία του χωριού μας, αλλά και όλη η Ελλάδα αποχαιρετά τον Ιωάννη Κοζαρτζή. Αείμνηστε Ήρωα κ. Γιάννη, ο σεβασμός, η βαθιά εκτίμηση για τη θυσία σου και η αγάπη όλων μας θα σε συνοδεύουν για πάντα. Η πρότασή του Κοινοτικού Συμβουλίου Γεωργιανών προς τον δήμο Βέροιας σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες σου, θα είναι να δώσει το όνομα σου σε δημοτική οδό της Βέροιας. Δόξα και τιμή. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This