Η διοικήτρια του «Κοργιαλένειου-Μπενάκειου» το έχει μετατρέψει σε προσωπικό της τσιφλίκι

Ελπινίκη Ταβιανάτου: Πάρτι εκατομμυρίων υπέρ... ημετέρων!

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Με την πλήρη κάλυψη του υπουργείου Υγείας η Ελπινίκη Ταβιανάτου φαίνεται πως έχει μετατρέψει το «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» σε προσωπικό της τσιφλίκι, διοργανώνοντας αυτή τη φορά στημένο πάρτι εκατομμυρίων υπέρ… ημετέρων.

Τελευταίο κρούσμα στην… αμαρτωλή ιστορία της διοίκησης του πολύπαθου νοσοκομείου, που απασχολεί τον τελευταίο χρόνο τα φώτα της δημοσιότητας για μια σειρά πραγμάτων, είναι η δημοσίευση ενός διαγωνισμού για την καθαριότητα του νοσοκομείου.

Στο κεντρικό «φύλλο» της προκήρυξης φαίνεται πως το ύψος του προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 1.795.602 ευρώ για διάστημα ενός χρόνου, με δυνατότητα, μάλιστα, επέκτασης ακόμα έναν χρόνο, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως τον διαγωνισμό θα κερδίσει η εταιρία εκείνη που θα προσφέρει την πλέον συμφέρουσα τιμή. Κοινώς, ως αυτό το σημείο είναι όλα καλά…

Ομως, όπως συνηθίζει να λέει ο σοφός λαός, ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι λεπτομέρειες αυτής της προκήρυξης είναι φωτογραφικές και σκανδαλώδεις, δείχνοντας πως στόχος της διοίκησης δεν είναι να λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός, αλλά να ευνοηθούν ορισμένοι!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Espresso, παρά το γεγονός πως μιλάμε για τον καθαρισμό του νοσοκομείου, η προκήρυξη θέτει ως προαπαιτούμενο η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται εύλογα είναι για ποιον λόγο χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια πιστοποίηση, όταν στην προκήρυξη δεν προβλέπεται έργο που να περιλαμβάνει εργασίες που απαιτούν τροχοφόρα οχήματα;

Κάνοντας, μάλιστα, μια έρευνα σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει από δημόσια νοσοκομεία για υπηρεσίες καθαριότητας παρατηρεί κάποιος πως δεν τίθεται τέτοια προϋπόθεση.

Πιστοποίηση

Αυτό, ωστόσο, που μετατρέπει τα ερωτήματα που εγείρει η συγκεκριμένη προϋπόθεση σε βεβαιότητα, καθιστώντας εμφανές πως μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού στόχος της διοίκησης είναι ο αποκλεισμός εταιριών, είναι ο χρονικός ορίζοντας που δίνει η διοίκηση για την απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, για να αναλάβει μια εταιρία το έργο πρέπει να διαθέτει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση κατά την ημέρα ανάρτησης της συγκεκριμένης διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ και όχι μεταγενέστερα. Κοινώς, μια εταιρία για να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχει λάβει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση πριν από τη δημοσίευση του διαγωνισμού και όχι πριν από την ανάληψη του έργου.

Μάλιστα, μια έρευνα σε άλλους διαγωνισμούς νοσοκομείων αποδεικνύει πως καμία διοίκηση δεν θέτει ως όρο την πλήρωση των προαπαιτούμενων την ημέρα που δημοσιεύεται ο διαγωνισμός, αλλά την ημέρα κατακύρωσής τους.

Τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς, τους οποίους η διοίκηση του νοσοκομείου θα πρέπει να αποσαφηνίσει. Σε διαφορετική περίπτωση, εύλογα θα θεωρηθεί πως στόχος της διοίκησης είναι μέσω ενός φωτογραφικού διαγωνισμού να λάβει το έργο συγκεκριμένη εταιρία. Και τότε θα μιλάμε για ακόμα ένα καραμπινάτο σκάνδαλο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This