ΑΣΕΠ: Από τις εκλογές θα εξαρτηθεί το πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Must Read

Τον… Κυριάκο Μητσοτάκη περιμένουν οι υπεύθυνοι του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, για να ανακοινώσουν το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του 2Γ2022 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Στόχος του ΑΣΕΠ είναι ο εν λόγω διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί πριν από τις  βουλευτικές εκλογές, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία του δεν έχει οριστεί ακόμα, εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της διεξαγωγής των διπλών εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν τα εξής: «Είναι πρόωρο να συζητάμε για ακριβείς ημερομηνίες του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού. Ο στόχος του ΑΣΕΠ είναι διπλός: αφ’ ενός να ετοιμασθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφ’ ετέρου να διεξαχθεί πριν διαλυθεί η Βουλή, καθώς η παρατεταμένη περίοδος διάλυσής της λόγω πιθανολογούμενων διπλών εκλογών και οι πανελλήνιες εξετάσεις θα καθυστερήσουν τη διεξαγωγή του. Σε κάθε περίπτωση, η ημερομηνία του διαγωνισμού θα καθοριστεί μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού και θα ανακοινωθεί εγκαίρως».

Το ενδιαφέρον συμμετοχής στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό των υποψηφίων σε όλη τη χώρα, για την Πρόσκληση-Προκήρυξη 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./ 21.11.2022), που αφορά τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021 (πρώτο στάδιο) υπήρξε μεγάλο. Συνολικά, υποβλήθηκαν 107.957 αιτήσεις (78.179 αιτήσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 29.778 αιτήσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος καταβολής του απαιτούμενου παραβόλου.

  • Δείτε εδώ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This