«Αστακός» η Αθήνα τη Δευτέρα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

1000 αστυνομικοί, δύο ελικόπτερα και πέντε drones 

Must Read

Απροσπέλαστο θα είναι τη Δευτέρα το κέντρο της Αθήνας λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς σήμερα οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του υπουργού, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και υψηλόβαθμων αξιωματικών.

Διαβάστε επίσης: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειάς του

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λόγω της σημασίας του γεγονότος καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις, ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Διαβάστε επίσης: Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το τρισάγιο της οικογένειας – Τα γεύματα πριν και μετά το «τελευταίο αντίο»

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η συμμετοχή 1000 αστυνομικών, δύο ελικοπτέρων και πέντε drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη θα βρεθούν 187 άτομα τα οποία θα έχουν προσκλήσεις. Στο Τατόι η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.




Διαβάστε επίσης: Το τελευταίο «βασίλειο» του τέως – Ο «αδερφός» εφοπλιστής που έδωσε το λουξ οροφοδιαμέρισμα

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με παρέμβασή του στη σύσκεψη ζήτησε να υπάρξει καθ’ όλα άψογη εικόνα των αστυνομικών και να ανταποκριθούν στη σημασία του γεγονότος. Επιπρόσθετα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας σε όλα στάδια της τελετής και ζήτησε να υπάρξει συνολική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων το επόμενο τριήμερο.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και αξιωματικοί από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ θα τεθούν από αύριο το μεσημέρι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των επισήμων προσκεκλημένων που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι λεπτομέρειες για την τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This