Καταγγελία για εισβολή ανδρών με μαχαίρια στο Κολλέγιο Αθηνών – Η ανακοίνωση του Διευθυντή

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας απέκλεισαν το σημείο - Δεν βρέθηκε τίποτα

Must Read

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κολλέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό, όπου ένας άγνωστοι εισέβαλλαν στον χώρο με αιχμηρά αντικείμενα και απείλησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάλληλος ασφαλείας του Κολλεγίου Αθηνών κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ότι ομάδα ατόμων που κρατούσαν μαχαίρια εισέβαλαν στον χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι μαθητές έχουν κλειστεί μέσα στις αίθουσες. 

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας απέκλεισαν το σημείο και πραγματοποιήσαν έρευνες σε όλους τους χώρους, ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν βρήκαν κάτι ύποπτο.

Ο φύλακας κλήθηκε να δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Δεν ήταν φάρσα»

Mαλιστα, την ώρα που διακινούνται σενάρια ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για φάρσα, αναγνώστης έστειλε στο newsbreak.gr τον διάλογο που είχε με τον γιο του, μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ο ίδιος ο μαθητής επιβεβαιώνει στον πατέρα του ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι δεν πρόκειται για φάρσα:

Η ανακοίνωση του Διευθυντή

Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Κολλεγίου, Κώστας Συνολάκης αναφέρει ότι δύο εξωσχολικοί μπήκαν στον χώρο του Κολλεγίου και το προσωπικό κινήθηκε ακαριαία ενημερώνοντας την αστυνομία, ενώ παράλληλα φρόντισαν για την προστασία των μαθητών. Όπως αναφέρει κ. Συνολάκης μετά από έλεγχο της Αστυνομίας «επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus»:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus.

Καθηγητής Κώστας Συνολάκης
Διευθυντής/President»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This