Νίκος Ξανθόπουλος: Τα πρώτα λόγια της κόρης του μετά την ανακοίνωση του θανάτου του

Tην Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 13:00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του

Must Read

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Νίκος Ξανθόπουλος, μην καταφέρνοντας να ξεπεράσει, τελικά, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε με την καρδιά του, με την υγεία του να επιδεινώνεται μετά και την απώλεια της συζύγου του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, τραγουδιστής και «παιδί του λαού», όπως τον χαρακτήριζαν, είχε φτάσει 89 ετών και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική του Αιγάλεω, έχοντας πάρει τις προάλλες εξιτήριο από την Εντατική, καθώς ή υγεία του φαινόταν να  παρουσιάζει βελτίωση.

Η εκπομπή «Καλύτερα δεν Γίνεται» και η Ειρήνη Αρβανίτη μίλησε τηλεφωνικά με την κόρη του ηθοποιού, Μαρία, η οποία και επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της πέθανε σήμερα, Κυριακή 22 Ιανουαρίου. «Ο πατέρας μου έκανε μια ζωή σαν παραμύθι. Μια γεμάτη ζωή, βίωσε την αναγνώριση, την αγάπη του κόσμου και των δικών του ανθρώπων», ανέφερε η Μαρία Ξανθοπούλου για τον θάνατο του πατέρα της.




Η ανακοίνωση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου έφερε δάκρυα στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς με τις ταινίες του μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές. Σε όλους τους ρόλους του ο ηθοποιός ενσάρκωνε τον φτωχό, ταπεινό και τίμιο βιοπαλαιστή που εξέφραζε τις αγωνίες, τους φόβους και τα προβλήματα του απλού λαού, εξ ου και το προσωνύμιο «παιδί του λαού».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, αποχαιρέτησε τον Νίκο Ξανθόπουλο με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας πως η κηδεία του καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 13:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

«Διαβάζουμε με θλίψη από τα site ότι έφυγε ο πολύ σπουδαίος άνθρωπος και ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος. Το αγαπημένο παιδί του λαού της δεκαετίας του ’60. Δεν έτυχε ποτέ να τον γνωρίσω από κοντά αν και θα το ήθελα! Θυμάμαι με συγκίνηση τις ουρές στα σινεμά του ’60 όπου έμπαινε ο απλός λαός για να κλάψει μαζί του, να ταυτιστεί με τον αγνό εργατικό νέο που τα έβαζε με τους πλούσιους. Αντιπροσώπευσε μια ολόκληρη εποχή! Της μιζέριας της μεταπολεμική Ελλάδας, της φτώχειας, της μετανάστευσης, του ψυχικού μεγαλείου! Τα τραγούδια του τα τραγούδησε όλη η Ελλάδα. Μεγάλος μάστορας του μπουζουκιού συνάμα. Κρίμα που παίζονται τόσα σπάνια οι ταινίες του! Θα σας θυμόμαστε πάντα πολυαγαπημένε μας Νίκο Ξανθόπουλε. Καλό ταξίδι στο φως. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην μία το μεσημέρι στο Πρώτο Κοιμητήριο της Αθήνας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΣΥΡΙΖΑ: Μία σπάνια περίπτωση κοινωνικού ινδάλματος

«Ο Νίκος Ξανθόπουλος αποτέλεσε μία σπάνια περίπτωση κοινωνικού ινδάλματος μέσα από τους ρόλους του στον ελληνικό κινηματογράφο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απώλεια του Νίκου Ξανθόπουλου, εκφράζοντας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Αναφέρει ειδικότερα ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος «δημιούργησε μια κινηματογραφική περσόνα που εξέφραζε εκατομμύρια Έλληνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». «Οι δυσκολίες, οι καημοί και ο καθημερινός αγώνας όλων αυτών των ανθρώπων, σε μια περίοδο που τα εργασιακά δικαιώματα ήταν ανύπαρκτα εκφράστηκαν με λαϊκό και αυθεντικό τρόπο από τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Ξανθόπουλος και σημείωναν πρωτοφανή για την ιστορία του ελληνικού σινεμά αριθμό εισιτηρίων. Τα βάσανα, δε, των Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων πήραν σάρκα και οστά μέσα από τη απαράμιλλη φωνή του στο τραγούδι», σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επιπλέον πως «η γνήσια και διακριτική δημόσια παρουσία του τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε τους λόγους που πέρα από δημοφιλής πρωταγωνιστής, υπήρξε και άνθρωπος που απολάμβανε μέχρι τον θάνατό του την αγάπη του κόσμου».

ΚΚΕ: Τον αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και σεβασμό τον Νίκο Ξανθόπουλο, που σφράγισε με τον χαρακτηριστικό τρόπο ερμηνείας του, μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

«Παιδί προσφυγικής οικογένειας, γεννημένος στη Ν. Ιωνία, μεγαλώνοντας με τα σκληρά βιώματα της φτώχειας, ο Νίκος Ξανθόπουλος, επίσης παιδί αντιστασιακού την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, αποτύπωσε στις ερμηνείες του, παρά τον στόμφο που του χάρισε το τρυφερό και απολύτως αναγνωρίσιμο προσωνύμιο “παιδί του λαού”, την τιμιότητα, την ανιδιοτέλεια, τις διαψεύσεις και τις ελπίδες και κυρίως τον μόχθο και την προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή, για την οποία πάλευαν οι άνθρωποι στις λαϊκές γειτονιές.

Αυτός ο μόχθος ήταν και το περιεχόμενο της δικής του ζωής, καθώς ο Νίκος Ξανθόπουλος που υπήρξε και αθλητής της ΑΕΚ, στη συνέχεια, με ίνδαλμά του τον Μάνο Κατράκη, σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο, αφοσιώθηκε κυρίως στον κινηματογράφο, υπήρξε λαϊκός ερμηνευτής με πλούσιο ρεπερτόριο και σημαντικές συνεργασίες, με τους Ε. Παπαγιαννοπούλου, Α. Καλδάρα, Χ. Νικολόπουλο, Α. Πάνου, Σ. Ξαρχάκο κ.ά., ενώ σε όλη του τη ζωή λάτρευε το διάβασμα» επισημαίνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This