Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 στην Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο – Διακοπές ρεύματος σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα

Σε ποιες περιοχές χιονίζει - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Must Read

Έντονη είναι η κακοκαιρία και στην Αττική με ισχυρότατες καταιγίδες. Μάλιστα, έκπληκτοι έμειναν όσοι βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας καθώς έπεσε ακόμα και χαλάζι. Μάλιστα, περίπου στις 11 οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου δέχτηκαν μήνυμα στα κινητά τους από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ενώ υπήρχε σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα φαινόμενα στα νότια προάστια. Μέχρι στιγμής, η λεωφόρος Αμφιθέας, στο Π. Φάληρο έχει πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν κλήσεις και αντλήσεις υδάτων στον Πειραιά.

Τα προβλήματα στους δρόμους είναι έντονα και γι’αυτό διακοπή κυκλοφορίας έχουμε:

στην Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με τη οδό Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της διασταύρωσης της με τη Χαμοστέρνας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα

στη νέα παραλιακή, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα) στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος

στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων υπάρχει μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

 

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στην Ζάκυνθο καθώς βρέθηκε στο «μάτι» της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την πυκνή χιονόπτωση.

Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο, προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το νησί. Σπίτια, καταστήματα και δρόμοι πλημμύρισα, έγιναν κατολισθήσεις, εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα. Το μόνο καλό ήταν ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας καθώς οι πολίτες άκουσαν τις συστάσεις και περιόρισαν τις μετακινήσεις.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

«Εφιαλτική» ήταν η νύχτα που πέρασε χθες το βράδυ το νησί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Πάστρα. Ο ίδιος ανέφερε πως είναι πιθανόν το νησί να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, όπως τόνισε «ήταν χειρότερα από τότε με τον “Ιανό”, γιατί τώρα είχαμε τεράστιο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πραγματικά περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα».

 

Στην Καρδίτσα, πυκνό ήταν το χιόνι που έπεσε τη νύχτα στα ορεινά και ημιορεινά με αποτέλεσμα να το στρώσει για τα καλά. Στην περιοχή η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Συγκεκριμένα,  15 εκατοστά ήταν το χιόνι στα 600μ. υψόμετρο και περίπου 70 εκατοστά χιονιού στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου.

Στα πεδινά η βροχή ήταν έντονη, από τις μεταμεσονύκτιες ώρες και έπειτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net, υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αφού χωρίς ρεύμα είναι ο Δήμος Αργιθέας (σχεδόν στο σύνολό του) καθώς και τα χωριά Πευκόφυτο και Ελληνόπυργος του Δήμου Μουζακίου, αλλά και κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα όπως Νεοχώρι, Κερασιά, Μπελοκομίτης κλπ.

Από τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε ότι τα συνεργεία κατευθύνονται προς τα σημεία των βλαβών για την επιδιόρθωση  ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Παρόμοιο «λευκό» σκηνικό επικρατεί και στα ορεινά και ημιορεινά της Φθιώτιδας. Το χιόνι πέφτει ήδη πυκνό από χθες το βράδυ και…συνεχίζει ακάθεκτο. Παράλληλα, πέφτουν ισχυρές βροχές.

Σύμφωνα με το lamianow.gr, χιόνι πέφτει στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και στα ορεινά χωριά ενώ στα χωριά της Υπάτης και συγκεκριμένα από την Ιερά Μονή Αγάθωνος και υψηλότερα, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα!

Γενικά δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο, χθες το βράδυ υπήρχε μια κατάπτωση ενός πρανούς στον Άγιο Γεώργιο η οποία χρειάστηκε την επέμβαση μηχανημάτων.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, τα μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς στο κομμάτι της Δυτικής Φθιώτιδας και ειδικά στο σημείο του Τυμφρηστού. Χιόνι δεν πέφτει για την ώρα στο κομμάτι προς Μπράλο. Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Χρειάζονται αλυσίδες προς Καρπενήσι. Προς Δομοκό έχουμε χιονόπτωση αλλά όχι προβλήματα. Μηχανήματα ενεργούν και στο 51′ όπου η θερμοκρασία αγγίζει το μηδέν ενώ υπάρχει μηχάνημα και προς το χιονοδρομικό του Παρνασού» είπε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ζώης Πολύζος.

Η κίνηση πραγματοποιείται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Φθιώτιδα και ιδιαίτερα προς Καρπενήσι, αφού έχουμε έντονη χιονόπτωση από Άγιο Γεώργιο και πάνω και προς Τυμφρηστό, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των κατά τόπους δήμων να βρίσκονται στον «αγώνα» κατά της κακοκαιρίας. Αλυσίδες χρειάζονται και στα σημεία των ορεινών όγκων της περιοχής.

Προβλήματα στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση ειδικά από τον Άγιο Γεώργιο και πάνω.

Τα σχολεία στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα παραμένουν κλειστά και γίνονται προσπάθειες αποχιονισμού σε σημεία όπου παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος για την πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα όλο το βράδυ υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση στο συγκεκριμένο κομμάτι στη Ράχη Τυμφρηστού και μέχρι τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» με τα μηχανήματα να ενεργούν συνέχεια για να παραμείνει ανοικτό το εθνικό δίκτυο.

Γενικά στο Δήμο Μακρακώμης χιονόπτωση υπάρχει από τη Βίτωλη και πάνω.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων υπάρχει διακοπή ρεύματος στην Παύλιανη έχει επηρεάσει και την ποιότητα των τηλεπικοινωνιών, καθώς πιθανόν υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση των κεραιών.

Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων για την απρόσκοπτη προσέγγιση του συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ και την αποκατάσταση της βλάβης.

Στην Ήπειρο, χιονίζει από τη νύχτα στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο εργάζονται πυρετωδώς μηχανήματα αποχιονισμού και μπουλντόζες, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ασφαλείς για τους οδηγούς, ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

Ειδικότερα χιονίζει στα χωριά της Κόνιτσας, του ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου, των Τζουμέρκων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα. Στις 09:30 έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για νταλίκες και φορτηγά, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα, στα διόδια του Δροσοχωρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα σύνορα των νομών Ιωαννίνων Γρεβενών και Τρικάλων.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, όσοι κινούνται προς τα ορεινά θα πρέπει απαραίτητα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Τα σχολεία σε όλο το Νομό λειτουργούν κανονικά.

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το απόγευμα σε όλο το κεντρικό Πήλιο με αποτέλεσμα να έχουν «ντυθεί» στα λευκά τα πάντα από τα 700 μέτρα και πάνω, χωρίς όμως να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η χιονόπτωση στο βουνό των Κενταύρων άρχισε λίγο μετά τις 18:00 χθες και εντάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανέλαβαν αμέσως υπηρεσία και άρχισε συνεχής αποχιονισμός του οδικού δικτύου, κυρίως της οδού Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς, όπου συνήθως παρουσιάζονται προβλήματα.

Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες του Πηλίου έχει ξεπεράσει τα 25 εκατοστά, αφού και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί σφοδρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.

Η θερμοκρασία στα Χάνια κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -4 βαθμούς Κελσίου, σήμερα είναι στους -2 και δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από το 0 κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στον Βόλο βρέχει συνεχώς από χθες το βράδυ, το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να είναι σε εγρήγορση καθ’ όλητη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα».

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε ορεινά χωριά της Ημαθίας, της Πιερίας και της Πέλλας, χωρίς όμως να σημειωθούν, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, προβλήματα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Στα λευκά ντύθηκε και ο Χορτιάτης Θεσσαλονίκης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Στο μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών,τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην τοπική κοινότητα Ριζωμάτων, με απόφαση του δημάρχου Βέροιας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη.



 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This