«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τον έλεγχο

Must Read

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου, με την αντιπολίτευση να καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει σε ερωτήματα-«φωτιά», μια φωτογραφία που έρχεται στο φως από τον έλεγχο που έγινε σε μια παρέα νεαρών-ανάμεσά τους και ο γιος του υπουργού- παρουσιάζει τα όσα αντίκρισε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος ενημέρωσε το κέντρο.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το Mega, η φωτογραφία αποτελεί ντοκουμέντο από τον έλεγχο που έγινε στην παρέα του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι, όπου οι νεαροί εντοπίστηκαν να έχουν στην κατοχή τους κοκαΐνη και χασίς. 








Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., παρενέβη προκειμένου να «θαφτεί» η υπόθεση με τα ναρκωτικά. Από πλευράς του ο Θεοδωρικάκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς, ενώ ο πρώην αρχηγός Καραμαλάκης διαμηνύει ότι θα κινηθεί νομικά.

Ο ανώτατος αξιωματικός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατήγγειλε στις Εσωτερικές Υποθέσεις ότι ο υπουργός παρενέβη με απειλητικό και πιεστικό τρόπο προκειμένου να μη σχηματιστεί δικογραφία, αλλά και να αφεθούν ελεύθερα τα νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Ο αξιωματικός αναφέρει ότι στις 21 Νοεμβρίου 2021, έλαβε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σε έλεγχο στο Μαρούσι εντοπίστηκαν τρεις νεαροί με 18 γραμμάρια ναρκωτικών ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Ένας από αυτούς, μέλος της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να «μιλήσουν με τον υπασπιστή του υπουργού».

Έπειτα, όπως καταγγέλλει, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απαίτησε να μην γίνει καμία προσαγωγή και να καταστραφεί η ποσότητα των ναρκωτικών.

Η απάντηση του Θεοδωρικάκου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι η κατάθεση του έγινε γνωστή στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή, τρεις ημέρες πριν από το δημοσίευμα του documentonews  και υποστηρίζει ότι δόθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ δύο χρόνια μετά το περιστατικό γιατί ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός αποστρατεύτηκε την ίδια ημέρα, όπως και ο αξιωματικός στον οποίο δόθηκε η κατάθεση.

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες».

Αναφορικά με τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ σημειώνει :«Δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐσταται Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα! Πρόκειται για δύο αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρά τις πιέσεις του να παραταθεί η θητεία του, αλλάζοντας το όριο ηλικίας που προβλέπει ο νόμος».

Επιπλέον, αναρωτιέται για ποιο λόγο ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, θυμήθηκε ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια και «φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου. Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This