Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Μάριο Τουρούτσικα

Στις 10.30 η Αρκαδική γη «υποδέχεται» το καμάρι της

Must Read

Στην Τρίπολη, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη, 2/2, στις 10:30 το πρωί, η εξόδιος ακολουθία για τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, τον συγκυβερνήτη του Φάντομ το οποίο έπεσε ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την ΑνδραβίδαΗ ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

 

 

Η Αρκαδική γη υποδέχεται τον Μάριο Τουρούτσικα. Οι γονείς του 29χρονου δεν πήγαν για την αναγνώριση της σορού του παιδιού τους, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πατέρας του άτυχου νέου, «πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία. Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι…». Όπως έγινε γνωστό, η οικογένεια του υποσμηναγού έκανε παράκληση, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού» και του «Δεκάζειου» Γηροκομείου Τριπόλεως. Στην κηδεία του υποσμηναγού θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην κηδεία θα παραστούν επίσης ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Να σημειώσουμε ότι η κηδεία του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 3/2 στο Νευροκόπι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

 








Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί τους δύο πιλότους του μοιραίου F-4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα και τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, ωστόσο παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Τα αίτια του δυστυχήματος θα καθοριστούν από το πόρισμα που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες. Σε πρώτη φάση θα ελεγχθεί αν επαρκούν τα ευρήματα από τα κομμάτια του αεροσκάφους που έχουν εντοπιστεί ώστε να μπορέσουν οι εμπειρογνώμονες να φτιάξουν το πόρισμα. Διαφορετικά, θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση και θα πρέπει να περισυλλέξουν το αεροσκάφος, δηλαδή οι δύο κινητήρες και το μεγαλύτερο μέρος της ατράκτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος αφότου κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα βρίσκεται σε βάθος 700-750 μέτρων, ωστόσο αν έχει «ταξιδέψει» από το σημείο που έπεσε μπορεί να έχει φτάσει και στα 1.000 μέτρα βάθος.

Διαβάστε ακόμα:

Συντριβή Phantom: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας – Αύριο και μεθαύριο οι κηδείες των δύο ηρωικών πιλότων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This