Ναυάγιο στη Λέρο: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς – Ο ένας 17χρονος!

Must Read

Χειροπέδες πέρασε το λιμενικό σώμα σε δύο αλλοδαπούς, για το τραγικό ναυάγιο στη Λέρο που έγινε πριν λίγα 24ωρα και στοίχισε τη ζωή σε πέντε παιδιά και μια κοπέλα 20 ετών που επέβαιναν σε βάρκα με άλλους μετανάστες. 

Η ενημέρωση σχετικά με την σύλληψη έγινε σήμερα σε σχετική ανακοίνωση του λιμενικού σώματος.

Δείτε την ανακοίνωση του λιμενικού:

«Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή Παντελίου νοτιοανατολικά ν. Λέρου, που ξεκίνησε υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την 05.02.2023, από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, προέκυψε η εμπλοκή ενός 17χρονου αλλοδαπού, καθώς και ενός 30χρονου αλλοδαπού, που επέβαιναν στη λέμβο που τους μετέφεραν.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν για παραβάσεις των άρθρων, 29 Ν.4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν.4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων-κυρώσεις), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο ) και 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια)».

Χθες είχε γίνει γνωστό πως κατέληξε το πέμπτο παιδί που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά το ναυάγιο το οποίος ήταν ηλικίας δύο ετών, ενώ όλα τα παιδιά που έχουν καταλήξει δεν ξεπερνούν την ηλικία των πέντε ετών.

Νωρίτερα, είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή η σορός μίας γυναίκας περίπου 20 ετών.

Περίπου 40 επιβαίνοντες βρίσκονταν σε πλοιάριο ανοικτά της Λέρου, το οποίο ανετράπη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 17 άνδρες και 17 γυναίκες ενώ δύο ακόμα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 

Η λέμβος ανετράπη λόγω των 11 μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή. Στις έρευνες συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή, τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη από θαλάσσης, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας από αέρος, καθώς και στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. από ξηράς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα χθες Κυριακή 5/2, ααναφέρει: «επέβαιναν περίπου σαράντα (40) αλλοδαποί σε λέμβο μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ένα (01) άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και βρέθηκε ημιβυθισμένη σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δυσμενείς με ανέμους εντάσεως 8 BF, χαμηλή ορατότητα και συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις». Τα συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματα του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη: «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν οτι πρώτιστο μέλημα τους ειναι η προστασία της ανθρώπινης ζωης, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

Διαβάστε ακόμα:

Ένα ακόμη αγοράκι νεκρό από το ναυάγιο της Λέρου

Τραγωδία στη Λέρο: Τρία νεκρά παιδιά από το ναυάγιο βάρκας με μετανάστες – Οι γιατροί επανέφεραν βρέφος που ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό

Τραγωδία με μετανάστες στη Λέρο: Μία νεκρή και τρία παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση

«Κοπανιόντουσαν στα βράχια»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το ναυάγιο στη Λέσβο – Φόβοι για περισσότερα θύματα – Στη βάρκα ήταν και μωρά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This