Ειδικό Δικαστήριο: «Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον Νίκο Παππά» λέει η εισαγγελέας

Απαλλαγή και για Καλογρίτσα - «Οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδήμησαν την κατηγορία»

Must Read

Την απαλλαγή του Νίκου Παππά από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που διενεργήθηκε το 2016, πρότεινε η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, η κυρία Σμυρλή ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι τα όσα αποδίδονται στον κ. Παππά δεν συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και είναι εκτός ποινικού ενδιαφέροντος. Κατά συνέπεια πρότεινε την απαλλαγή του κ. Παππά από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που του αποδίδεται και του κ. Καλογρίτσα συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής, για τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε υπό πλήρη διαφάνεια και τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας.

«Καμία παρέμβαση που θα δημιουργούσε θέμα εύνοιας της εταιρίας του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, δεν έγινε από τον υπουργό, καμία τέτοια ενέργεια δε σημειώθηκε» τόνισε η κυρία Όλγα Σμυρλή και τόνισε: «Δεν προέκυψε ότι ο Ν. Παππάς, δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης και πως ευνοήθηκε με οποιοδήποτε τρόπο η συμμετοχή της εταιρείας Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας».

«Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι, ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης για τη λήψη των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Ούτε προέκυψε ότι, με οποιοδήποτε τρόπο ευνοήθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ώστε να γίνει δεκτή η εταιρία του στο διαγωνισμό, για τις τηλεοπτικές άδειες. Ούτε προέκυψε ότι, του δόθηκε η δυνατότητα καταβολής περισσότερων δόσεων».

«Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι, ο κατηγορούμενος δεν τήρησε τους όρους της προκήρυξης για τη λήψη των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Ούτε προέκυψε ότι, με οποιοδήποτε τρόπο ευνοήθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ώστε να γίνει δεκτή η εταιρία του στο διαγωνισμό, γιά τις τηλεοπτικές άδειες. ούτε προέκυψε ότι, του δόθηκε η δυνατότητα καταβολής περισσότερων δόσεων» είπε και πρόσθεσε: «Η νομοθετική ρύθμιση, γιά τις τηλεοπτικές άδειες επιβλήθηκε από την ανάγκη να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό καθεστώς της χώρας και η διαδικασία αδειoδότησης τέθηκε αναγκαία, για τη μετάβαση αυτή».

Για τα περιβόητα SMS

Για τα περιβόητα SMS που προσκόμισε στη δίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας η κυρία Σμυρλή πρότεινε να μην ληφθούν υπόψη και να μην γίνουν δεκτά από το Ειδικό Δικαστήριο, όπως και η κατάθεση σε βάρος του Νίκου Παππά από τον επιχειρηματία του Χρήστου Καλογρίτσα. Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα μηνύματα δεν προέρχονται από αποτύπωση αυτών των φερόμενων ανταλλαγέντων μηνυμάτων από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο. Αυτός είναι ο μοναδικός και αποκλειστικό τρόπος αξιόπιστος και πέραν κάθε αμφιβολίας αξιοποίησης τους.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας επιχειρεί με τη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου να ανατρέψει την σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Διεθνούς Εμπορικού Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και τον υποχρέωσε να πληρώσει τα 3 εκατ. ευρώ.

«Κατηγορούμενος δεν είναι ο Νίκος Παππάς αλλά η πολιτική του»

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ν. Παππά Βαγγέλης Γεωργακόπουλος ανέφερε: «Η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Νίκος Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

«Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο, αθωωτική πρόταση, οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδήμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά!» ανέφερε ο Θεόδωρος Μαντάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This