Έξαρση λοιμώξεων, ακόμα και χολέρα «βλέπει» καθηγητής Μικροβιολογίας σε Τουρκία-Συρία

Must Read

Το κρύο του χειμώνα που είναι ακόμα εδώ και η έλλειψη κατάλληλης στέγης δεν είναι, όπως φαίνεται, τα μόνα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας που γλίτωσαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7.8 Ρίχτερ. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσάκρης εκτιμά ότι θα υπάρχει μια τεράστια έξαρση των λοιμώξεων καθώς όλες οι συνθήκες οδηγούν προς μια υγειονομική κρίση.

«Έχουμε μαζεμένες όλες τις απαραίτητες συνθήκες αυτή τη στιγμή, για να έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα υγειονομικής κρίσης. Έχουμε και ένα κατεστραμμένο σύστημα δημόσιας υγείας, που συνηγορεί ότι έχουμε όλους τους παράγοντες και όλες τις προϋποθέσεις για πολύπλευρα προβλήματα δημόσιας υγείας» είπε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει σε περιοχές, σε ανάλογες συνθήκες «περιμένουμε τις πρώτες ημέρες μεγάλη έκρηξη αναπνευστικών λοιμώξεων και του ανώτερου αναπνευστικού αλλά και κατώτερου αναπνευστικού, όπως είναι πνευμονίες από διάφορα ιογενή νοσήματα, γιατί οι άνθρωποι που συγχρωτίζονται σε μικρό περιβάλλον.

Το νερό θα είναι μολυσμένο από εδώ και πέρα. Δεν θα είναι καθαρό, θα μολύνεται με κόπρανα γι’ αυτό και θα υπάρξουν λοιμώξεις του γαστρεντερικού και ενδεχομένως χολέρα».

Ο καθηγητής κάλεσε την διεθνή κοινότητα να τοποθετήσει ένα σύστημα επιτήρησης το οποίο θα ανιχνεύει την παρουσία μιας επιδημίας.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία εάν τη νέα επιδημία την καταλάβουμε πολύ νωρίς στην εκδήλωσή της» επεσήμανε ο ειδικός. Ο ίδιος θεωρεί πως στην εκδήλωση των λοιμώξεων θα συμβάλλει και η σήψη των πτωμάτων που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Δείτε τι είπε ο καθηγητής:

 



Δείτε επίσης:

 

Ποσό μαμούθ: Τόσο θα κοστίσει στην Τουρκία ο καταστροφικός σεισμός

Ανασύρθηκαν ζωντανές 6χρονη και 70χρονη 178 ώρες μετά τον σεισμό!

Ποια είναι η πόλη στην Τουρκία στην οποία δεν έπεσε κανένα κτήριο; – Ποιο είναι το μυστικό της;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This