Στον Άρειο Πάγο η αναίρεση ή μη της απόφασης του δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση της μικρής Μελίνας

Must Read

Σήμερα το πρωί εξετάστηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου η υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας που άφησε την τελευταία της πνοή στις 29 Δεκεμβρίου 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας.

Σήμερα ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την άσκηση αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου Ηρακλείου, που είχε γίνει στα μέσα του Ιανουαρίου του 2022 από τον αντιεισαγγελέα. Τον Νοέμβριο του 2022, το δικαστήριο του Ηρακλείου είχε κάνει δεκτή την ένσταση των συνηγόρων της αναισθησιολόγου λόγω μη αιτιολόγησης της έφεσης και είχε ακυρώσει την διαδικασία «κλείνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, αν ο Άρειος Πάγος αποδεχθεί την αναίρεση τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Αν την απορρίψει τότε θα παραμείνει η απόφαση του δικαστηρίου που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο.

Δείτε την χθεσινή ανάρτηση του πατέρα της Μελίνας:

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου τον Δεκέμβριο του 2015, μετά την επέμβαση που υπεβλήθη για κρεατάκια.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, ώστε να εξετάσει το σκεπτικό και να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Θυμίζουμε ότι ενώ η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο, Νεκταρία Πολάκη, η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση και πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν οι πέντε Δικαστές του Αρείου Πάγου κάνουν δεκτή ή όχι την αναίρεση. Αν γίνει δεκτή, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.




Ο Μανώλης Παρασκάκης, πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την εξέλιξη αυτή, καθώς περιμένει ακόμα απάντηση στο ερώτημα «γιατί;»

«Πώς να είναι τα συναισθήματα ενός γονιού που πηγαίνει το παιδί του υγιέστατο  να κάνει μια  απλή εγχείρηση, κρεατάκια και το χάνει; Αναίτια. Δεν υπάρχει σαφής αιτία. Το παιδί μου έχει πεθάνει από αποτέλεσμα μιας πράξης, δεν ήταν από ασθένεια», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε αναφορικά με την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:

«Είναι μία πρώτη θετική εξέλιξη για εμάς. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε. Εγώ προσωπικά την περίμενα αυτή την εκδοχή. Τώρα περιμένουμε να δει τι θα γίνει. Έτσι και αλλιώς καταθέσαμε αίτημα στον Άρειο Πάγο και περιμέναμε αυτό, θέλαμε να το φτάσουμε μέχρι τέλους».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This