Φόβοι για αύξηση των νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων – 7 απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι – Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης υποστήριξε πως φέρεται να έδωσε εντολή που δεν υλοποιήθηκε - Σηκώθηκε με γερανό το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού τρένου - Ακυρώνονται από τις 12 τα δρομολόγια της Hellenic Train

Must Read

Μονάχα απέραντη θλίψη προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από το «μέτωπο» της Λάρισας, το σημείο όπου χθες το βράδυ, συγκρούστηκαν δύο αμαξοστοιχίες.

Σε νεότερη ενημέρωση έγινε γνωστό πως οι νεκροί παραμένουν 36. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού στους 38.

Πάντως, από την αρχή εκφράζονταν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών τη στιγμή που συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες των σωστικών συνεργείων.

Την ίδια στιγμή, στους 66 παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, 6 από τους οποίους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.΄

Δύσκολη η αναγνώριση

Στο δύσκολο έργο της αναγνώρισης των θυμάτων αναφέρθηκε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.

Όπως σημείωσε, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των θυμάτων, θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και με την αστυνομία που μαζί με εμάς έχει επωμιστεί το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σορών» τόνισε η κυρία Λεονταρή, εξηγώντας ότι το έργο που έχουν να κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο καθώς οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση.

«Θα κρατήσει πολλές ώρες, ενώ συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα γίνουν οι νεκροψίες – νεκροτομές και η απόδοση των σορών στις οικογένειες.

Σύμφωνα με την κυρία Λεονταρή, μεταξύ των σορών που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν 7 απανθρακωμένα πτώματα καθώς και διαμελισμένες σοροί.

«Είναι τραγικό γιατί το σημερινό συμβάν μας θυμίζει το τροχαίο δυστύχημα από την Κοιλάδα των Τεμπών, όμως έχουμε μεγαλύτερη μαζικότητα» εξήγησε η Ρουμπίνη Λεονταρή, υπογραμμίζοντας ότι αντίστοιχα γεγονότα ήταν το δυστύχημα με το αεροσκάφος της Helios και το Γιάκοβλεφ, πριν χρόνια.

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στη Λάρισα θα βρεθεί και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Καρακούκης.



Σηκώθηκε με γερανό το πρώτο βαγόνι

Λίγο νωρίτερα, γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής σήκωσε το πρώτο βαγόνι του επιβατηγού  τρένου το οποίο από την σφοδρή σύγκρουση χθες έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Η διαδικασία έγινε με τεράστια προσοχή καθώς οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στρέφονται προς τους αγνοούμενους, αλλά και τις σορούς.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι τεράστια καθώς στο σημείο επιχειρούν Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία και στρατός ο οποίος έχει αρχίσει να στήνει σκηνές στο σημείο της τραγωδίας ώστε να συμβάλλουν τόσο στο συντονιστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και σε οτιδήποτε χρειαστούν οι Αρχές που επιχειρούν με τη βοήθεια  σκύλων της Αστυνομίας.

https://www.youtube.com/watch?v=SUn1ayVvUVk&t=6s

Συνελήφθη ο σταθμάρχης

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος,ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, μετά από εντολή του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα έχουν προσαχθεί ο σταθμάρχης και ο υπεύθυνος της Hellenic Train και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας του πρώτου.

Τελικά ο σταθμάρχης συνελήφθη. Φέρεται να υποστήριξε πως έδωσε εντολή για αλλαγή τροχιάς αλλά δεν υλοποιήθηκε από το σύστημα.

Οι ποινικές διώξεις που πιθανά θα ασκηθούν θα αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης στην ασφάλεια συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινές που ξεκινούν από κάθειρξη 10 ετών μέχρι και ισόβια.Ακόμη, οι πιθανές διώξεις που μπορεί να ασκηθούν αφορούν και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότητα θα αποδοθεί ενδεχόμενος δόλος.

 

 




Ακυρώνονται τα δρομολόγια της Hellenic Train

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της ημέρας όπως έκανε γνωστό η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωση είχε εκφράσει την θλίψη της για το τραγικό περιστατικό

«H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.

Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».

 

Τριήμερο εθνικό πένθος

Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί είναι 36 ενώ 66 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι έξι στη ΜΕΘ. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Μαρτίου, έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. 

Επίσης, αναβλήθηκαν οι εργασίες της Βουλής λόγω της τραγωδίας.

 






Δείτε επίσης:

 

Συλληπητήρια από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λάρισας: «Δίνουμε αγώνα να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες»

Έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες του δυστυχήματος

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This