Βαριές ποινές μέχρι ισόβια αντιμετωπίζουν οι υπαίτιοι της τραγωδίας των Τεμπών

Νέα παιδιά είναι στην πλειοψηφία τους τα θύματα από τη σύγκρουση τρένων

Must Read

Ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης μπορεί να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα ΤέμπηΜάλιστα, στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνώνται μια σειρά από σοβαρά αδικήματα κακουργηματικoύ χαρακτήρα. 

Αυτή την ώρα, δίνει εξηγήσεις ο σταθμάρχης, παρουσία εισαγγελέα, ενώ παράλληλα και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έχει και την εποπτεία όλης της προανακριτικής διαδικασίας, αναμένεται να ασκήσει ποινικές   διώξεις σύμφωνα και με τις τελευταίες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνώνται μια σειρά από σοβαρά αδικήματα κακουργηματικoύ χαρακτήρα όπως είναι η διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

Το αδίκημα που διώκεται ως κακούργημα και επισύρει – με βάση την αλλαγή του ποινικού κώδικα- ποινές που ξεκινούν από πολυετείς καθείρξεις 10 χρόνια και μπορούν υπό προϋποθέσεις να φθάσουν μέχρι και ισόβια. Επίσης, ερευνάται  εάν και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας προκύπτει ενδεχόμενος δόλος, γεγονός που αν που θεμελιωθεί μπορεί να αναβαθμίσει την αξιόποινη πράξη και να την καταστήσει  κακούργημα.  

Διαβάστε ακόμα:

Φόβοι για αύξηση των νεκρών από τη φονική σύγκρουση των τρένων – 7 απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι – Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This