Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες: Φοιτητές έσωσαν τους συνεπιβάτες τους μετά την σύγκρουση!

Ο 20χρονος Ανδρέας και ο 18χρονος Άγγελος έσπευσαν με πράξεις και όχι με λόγια

Must Read

Τις δραματικές ώρες που ακολουθούν την τραγωδία στα Τέμπη, οι διασώστες που επιχειρούν στα συντρίμμια του τρένου για την ανάσυρση των επιβατών είναι πραγματικοί ήρωες! Ήρωες όμως είναι και οι νεαροί φοιτητές, υπόδειγμα για το μεγαλείο της ψυχής τους, που τις κρίσιμες ώρες της σύγκρουσης και της φωτιάς που την συνόδευσαν, δεν άφησαν αβοήθητους τους συνεπιβάτες τους, αλλά έτρεξαν να τους σώσουν!

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είναι ένα από τα νέα παιδιά που μπορεί να μιλήσει για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τρίτης, αφού επέζησε του δυστυχήματος και βοήθησε αρκετούς επιβάτες να βγουν έξω, προτού τραυματιστούν ή καούν ζωντανοί.

Πρόκειται για τον 20χρονο φοιτητή από τη Λάρισα που παρά τον πανικό που επικρατούσε στο βαγόνι του κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να βοηθήσει όσους μπορούσε.

«Ένιωσα ένα δυνατό τράνταγμα. Και μετά το τράνταγμα και το μπαμ, ακολούθησε ουσιαστικά να συρθεί το βαγόνι και να αρχίσει η πυρκαγιά. Και μαζί και οι σπινθήρες που ακολούθησαν από τις μηχανές» περιέγραψε ο 20χρονος Ανδρέας, σημειώνοντας ότι ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλετε και να φωνάζει.

«Υπήρχαν κάποια άτομα σαν εμένα, που είχαν την ψυχραιμία και καθησύχασαν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να βοηθηθούμε μεταξύ μας. Εκείνη την ώρα, αυτό που κάναμε ήταν να σπάσουμε το τζάμι που ήταν ήδη ραγισμένο, να πετάξουμε τις βαλίτσες που για να μπορέσουμε να προσγειωθούμε όλοι στα μαλακά και ένας – ένας, πρώτα οι κοπέλες και οι βαριά τραυματίες, και τελευταίοι εμείς που είχαμε τραυματιστεί πιο ελαφριά πηδήξαμε από ένα υψόμετρο τριών-τεσσάρων μέτρων, σε ένα χαντάκι. Και προσγειωθήκαμε στις βαλίτσες. Εκεί υπήρξαν κάποια σίδερα και υπήρξαν και πολλοί τραυματισμοί, όπως και το δικό μου γόνατο» εξήγησε.



«Δεν είμαι ήρωας, έκανα το καθήκον μου»

Ακόμη ένας ήρωας είναι ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας, που βοήθησε τους συνεπιβάτες του, όχι μόνο στο δικό του βαγόνι, αλλά και στα υπόλοιπα στον βαθμό που μπορούσε. Ο νεαρός βρισκόταν στην Πάτρα για το καρναβάλι, και γυρνούσε στην Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

«Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου» είπε ο Άγγελος, συγκλονίζοντας με την ψυχή του και την ανιδιοτέλεια που τον διακατέχει.

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» είπε και συνέχισε:

«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο. Στο βαγόνι Νο 3 είδαμε πολλούς νεκρούς. Δεν μπορούσες να κάνεις, δυστυχώς, πολλά πράγματα. Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Εκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν’ αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This