57 επιβεβαιωμένοι νεκροί – Ταυτοποιήθηκε η αγνοούμενη 28χρονη Ελπίδα – Σε άσχημη κατάσταση η σορός της!

36 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί - Διαμαρτυρία φοιτητών και μαθητών αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας

Must Read

Στους 57 συνεχίζουν να παραμένουν οι  επιβεβαιωμένοι νεκροί από το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έξω από την Λάρισα, με τη σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη με εμπορικό τρένο,  σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ενημέρωση, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες.

«Χάθηκε» η Ελπίδα

Θρήνος στην οικογένεια της 28χρονης Ελπίδας Χούπα από την Αταλάντη που ήταν φοιτήτρια στο ΑΠΘ, καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Την τραγική ανακοίνωση έκανε ο αδερφός της, μιλώντας στην εκπομπή, «Το Πρωινό» κατόπιν επικοινωνίας που είχαν μαζί του αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ.

«Είναι νεκρή, με πήρε η αστυνομία» είπε ο αδερφός της αδικοχαμένης κοπέλας.  Σύμφωνα με τον ίδιο στην οικογένεια δόθηκε «ρητή εντολή να μην ανοιχθεί το φέρετρο γιατί το πτώμα είναι σε άσχημη κατάσταση».

«Όποιος και αν αναλάβει την ευθύνη ό,τι αποζημίωση και να πάρω η Ελπίδα δεν θα επιστρέψει» ξέσπασε ο αδερφός της αδικοχαμένης 28χρονης.

Δείτε τις δηλώσεις του:


Πριν εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί η σορός της νεαρής ο πατέρας της σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως έχει χάσει τις ελπίδες του και γνωρίζει πως θα πάρει το παιδί του στο κουτί….

 

Διαμαρτυρία από φοιτητές

Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την φοβερή τραγωδία στα Τέμπη.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια από φοιτητικούς συλλόγους που εκφράζουν την οργή τους για αυτό που συνέβη και ζητούν να γίνει έρευνα ώστε να αποκαλυφθούν τα αίτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι κρατούν μαύρα μπαλόνια εκφράζοντας την θλίψη τους.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν χιλιάδες φοιτητές και μαθητές ενώ την ίδια ώρα πολλές πανεπιστημιακές σχολές τελούν υπό κατάληψη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν

«Η μεγάλη κινητοποίηση αφορά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους και φοιτητές. Στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι τεράστιες διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της εταιρίας αλλά και τη τεράστια οργή όλων των φοιτητών της χώρας που ξεχειλίζει και εκφράζεται μέσα από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις. Παράλληλα αναφέρονται και τα παρακάτω συνθήματα για την κινητοποίηση ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!- Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν θα συγκαλυφθεί!».

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης:

Τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Hellenic Train!

Σοκ: Ανιψιός γνωστού ηθοποιού ανάμεσα στους νεκρούς!

Ακόμα ένας φοιτητής ήρωας: Έβγαλε έξω μωρό και τη μητέρα του από το μοιραίο τρένο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This