Αποκάλυψη-βόμβα: Ο σταθμάρχης ξαναέβαλε σε λάθος γραμμή τρένο και τις προηγούμενες μέρες!

Ο 59χρονος πήρε τη θέση με κομματικό ρουσφέτι και «φωτογραφική» Υπουργική Απόφαση - Στο «κάδρο» των ερευνών και ο δεύτερος σταθμάρχης

Must Read

Αποκάλυψη βόμβα είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά στον 59χρονο σταθμάρχη, το λάθος του οποίου έκοψε το νήμα της ζωής σε 57 άτομα στην τραγωδία των Τεμπών. Λίγες μέρες πριν από το φρικτό δυστύχημα, είχε πραγματοποιηθεί είσοδος συρμού σε λάθος γραμμή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, καθώς μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας από τα Παλαιοφάρσαλα προς τη Λάρισα, υποστήριξε πως, αρκετές φορές είχαν μπει σε λάθος γραμμή και μάλιστα έλεγαν μεταξύ τους χαριτολογώντας «τι να κάνουμε μωρέ να προσέξουμε, γιατί είναι ο 59χρονος σταθμάρχης». Με λίγα λόγια, ο σταθμάρχης φαίνεται πως είχε επαναλάβει το λάθος του και είχε βάλει σε λάθος γραμμή άλλο τρένο.

 Ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του, όπου ρωτήθηκε για όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έκανε στο σταθμαρχείο της Λάρισας.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία ήταν πολλά και απανωτά. Το τρένο, όπως όλα δείχνουν είχε κάνει τη «διαγώνιο» και να ξέχασε ο σταθμάρχης να γυρίσει το κλειδί, και να το άφησε όπως ήταν. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία ο δεύτερος σταθμάρχης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έφτασε στις 21:30 στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 22:00 και πριν από τις 23:00, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και εκείνος να δώσει κατάθεση.

Με «φωτογραφική» Υπουργική Απόφαση για.. χάρη του!

«Φωτογραφική» και εκ των υστέρων αποδεικνύεται η Υπουργική Απόφαση με την οποία ξεπέρασε ο κατηγορούμενος για τη φονική σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη την προϋπόθεση του ορίου ηλικίας για να αναλάβει καθήκοντα σταθμάρχη. Όπως αποδεικνύεται, η Υπουργική Απόφαση που εξαιρεί από το όριο ηλικίας τους υπό μετάταξη υπαλλήλους υπογράφθηκε μετά την αίτηση του σταθμάρχη, η οποία έγινε στις 13 Απριλίου και πιο συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου. Δηλαδή, ενώ δεν προβλεπόταν καμία εξαίρεση ορίου ηλικίας (48 έτη) και για τους υπό μετάταξη υπαλλήλους, ο κατηγορούμενος σταθμάρχης όχι μόνο υπέβαλλε κανονικά αίτηση για τη θέση αλλά δεν απορρίφθηκε κιόλας!
Λίγες μέρες αργότερα ήρθε η Υπουργική Απόφαση που βγάζει εκτός ορίου ηλικίας τους υπό μετάταξη υπαλλήλους και η αίτηση του κατηγορούμενου έγινε «νόμιμη» για να αναλάβει στη συνέχεια καθήκοντα σταθμάρχη στη Λάρισα και να γίνει ό,τι έγινε. 

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του σταθμάρχη

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών» τόνισε ο δικηγόρος του σταθμάρχη, Στέφανος Παντζαρτζίδης. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα: Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι». «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο 59χρονος είναι σε τραγική κατάσταση.

 


Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This