Δικηγόρος νοσηλευτή για περιστατικό με ηλικιωμένη στον Ωρωπό: «Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα»

Στον Ερυθρό Σταυρό νοσηλεύεται η ηλικιωμένη - Εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση - Θα απολυθεί ο ένας από τους δύο διασώστες

Must Read

Καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό δεν έχει η φωτογραφία που κυκλοφορεί τονίζει η δικηγόρος του νοσηλευτή που κατηγορείται πως με συνάδελφό του έπλεναν με το λάστιχο μια 70χρονη σε πυλωτή πολυκατοικίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το δικηγορικό γραφείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ανατέθηκε σήμερα το πρωί στο Δικηγορικό μας Γραφείο η υπόθεση του νοσηλευτή- διασώστη Κ.Χ, η οποία αφορά σε περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές σχετικά με την αντιμετώπιση ψυχικά ασθενούς από μέλη πληρώματος ασθενοφόρου.

Κατόπιν Δημοσιευμάτων πληροφορηθήκαμε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος των βασανιστηρίων από τον ανωτέρω εντολέα μας.

Η εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι τώρα από τα ΜΜΕ και οφείλεται σε αποσπασματική διαρροή παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού υλικού δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό και κυρίως με την ποιότητα και το ήθος της προσωπικότητας του εντολέα μας, όπως επιχειρείται αυτή να σκιαγραφηθεί από τρίτους που ουδεμία γνώση έχουν της πραγματικής διάστασης του περιστατικού.

Είναι η πολλοστή φορά που για την ικανοποίηση ενός άσχετου με την ποινική δίκη μεγέθους, αυτού της ικανοποίησης του κοινού περί δικαίου αισθήματος, επιλέγεται μια ακραία νομική επιλογή με τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως δήθεν «βασανιστηρίου» από τον Αρμόδιο για την άσκηση της Ποινικής Δίωξης κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την συμβολή μας στην περαιτέρω διερεύνηση αυτής της υποθέσεως, αυτή θα τοποθετηθεί νομικά στην πραγματική της διάσταση και θα αξιολογηθεί η μέχρι τώρα άριστη προσωπική και υπηρεσιακή συμπεριφορά του εντολέα μας».

Τι συνέβη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τις ντροπιαστικές εικόνες που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας και αποτύπωναν δύο νοσηλευτές να πλένουν με λάστιχο μια ηλικιωμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος ο οποίος διέταξε την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Την ίδια στιγμή, ένας από τους διασώστες αναμένεται να απολυθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».

Το περιστατικό σχολίασε με τον πλέον ελεεινό τρόπο και ο Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter

Και αυτό γιατί προκαλεί τρομερή εντύπωση το γεγονός πως το Υπουργείο Υγείας και ο Θάνος Πλεύρης τονίζουν ότι στο περιστατικό αφορούσε ιδιωτικό ασθενοφόρο και ιδιώτες νοσηλευτές. Ο υπέρμαχος των ιδιωτικοποίησεων που έχει βαλθεί να διαλύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας μιλά για τους διασώστες που ήταν ιδιωτικής εταιρείας!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε «αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στη συγκεκριμένη οικία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και την διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ».

Και πρόσθεσε: «οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Σήμερα ξεκινάει η ΕΔΕ, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα διακόψουμε την σύμβαση με την εταιρεία, κατέληξε.

Δείτε βίντεο:






Δείτε επίσης:

Απάνθρωπες εικόνες: Νοσηλευτές στον Ωρωπό πλένουν με…λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη σε πυλωτή! ΕΔΕ διέταξε ο δήμαρχος</stro

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This