Δολοφονία Φαίης: Έμειναν τα ισόβια για τον Στεφανάκη

O Άρειος Πάγος δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του 35χρονου για αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της ειλικρινούς μετάνοιας

Must Read

Οι φρικτές μνήμες από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στις 5 Απριλίου του 2013 αναβίωσαν στον Άρειο Πάγο, όπου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του πρωταγωνιστή του αποκαλούμενου «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης» Βαγγέλη Στεφανάκη κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αρεοπαγίτες του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψαν τελικά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του 35χρονου για αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της ειλικρινούς μετάνοιας, με αποτέλεσμα να μη «σπάσουν» τα ισόβια. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, όμως στη συνέχεια είχε ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία είχε γίνει δεκτή. Έτσι, η εφετειακή απόφαση του 2017 αναιρέθηκε, δικάστηκε εκ νέου πριν από τρία χρόνια και το Εφετείο τού επέβαλε ισόβια.

Το άγριο φονικό, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μετά τις αποκαλύψεις, μεταξύ άλλων, για το ερωτικό τρίγωνο που είχε συνάψει ο 25χρονος -τότε- Βαγγέλης Στεφανάκης με το θύμα αλλά και την παντρεμένη αδελφή της, έγινε τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα, όταν εκείνη αντέδρασε στην παράλληλη σχέση που διατηρούσε με την παντρεμένη αδελφή της Μαριαλένα!

«Χτυπώντας τη με δύναμη και επαγγελματισμό, με γροθιές και κλοτσιές στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν: κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υπαραχνοειδή αιμορραγία και διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, αιμάτωμα στον αριστερό οφθαλμό με επέκταση στο ζυγωματικό και άλλες μικρότερες κακώσεις» ανέφερε η δικαστική απόφαση.

Αλγεινές εντυπώσεις είχε προκαλέσει, ακόμη, η αποκάλυψη ότι η «πέτρα του σκανδάλου» διεκδικούσε επίμονα τον φίλο τής κατά εννέα χρόνια μικρότερης αδελφής της και είχε παραδεχτεί σε εκείνη ότι είχε συνάψει ερωτικό δεσμό μαζί του!

Μετά τη δολοφονία ο 25χρονος ηλεκτρολόγος προσπάθησε να εμφανίσει τον θάνατο της άτυχης κοπέλας ως ατύχημα και έπειτα από συνεννόηση με την αδελφή της είπε στον πατέρα της 23χρονης αλλά και στις αστυνομικές Αρχές ότι η Φαίη κατέληξε στο νοσοκομείο όχι λόγω του ξυλοδαρμού, αλλά επειδή χτυπήθηκε από αυτοκίνητο! Ο δε Στεφανάκης, που μετά τον θάνατο της 23χρονης παντρεύτηκε, επέστρεψε στο σπίτι του και κοιμήθηκε λίγο αφότου μετέφερε την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο! Η άτυχη 23χρονη νοσηλεύτηκε σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική, όπου στις 30 Απριλίου υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.

Η αδελφή της, η οποία είχε χαρακτηρίσει μεγάλο λάθος την ερωτική σχέση της με τον 35χρονο -σήμερα- ισοβίτη, το 2017 είχε κριθεί ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Μετά το συμβάν και την πρωτοβάθμια δίκη διέκοψε κάθε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς της και προσπάθησε να χτίσει τη ζωή της από την αρχή, ενώ απασχολούνταν επαγγελματικά με τις επιδείξεις σκύλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This