Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη!

Μέχρι την Παρασκευή ορίζεται ο εφέτης ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση - «Πάνε τα παιδιά μας να διασκεδάσουν και μας τα φέρνουν σε νεκροφόρες» ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων

Must Read

Επιζώντας του μοιραίου Intercity 62 απαθανάτισε το φλεγόμενο βαγόνι και περιέγραψε τις ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσε στα Τέμπη. Ο επιβάτης, που είναι από το Πακιστάν και εργάζεται στην Ελλάδα, βρισκόταν στο 5ο βαγόνι του μοιραίου τρένου.

Αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά τη μοιραία σύγκρουση. Μετά την σύγκρουση, κατάφερε να πηδήξει από τα σπασμένα παράθυρα του βαγονιού στο οποίο επέβαινε, και να καταγράψει τα πρώτα δραματικά δευτερόλεπτα της τραγωδίας. Στο βίντεο φαίνεται η φωτιά με τους ανθρώπους να φωνάζουν έξω από το τρένο. Μάλιστα, ένας από τους επιβάτες που κατάφερε να σωθεί, κάλεσε στο τηλέφωνο την Πυροσβεστική, φωνάζοντας: «Βοήθεια, βοήθεια, δεν μπορώ να καταλάβω, έχει γίνει ισχυρή έκρηξη». «Πήγα Αθήνα για βόλτα και γύριζα. Ήταν νύχτα, γύριζα Θεσσαλονίκη, όπου δουλεύω. Βγήκα από τα παράθυρα και ξαναμπήκα μέσα στο τρένο για να βοηθήσω. Ήταν παντού σπασμένα τζάμια, μπροστά ήταν φωτιά. Βοήθησα έναν κύριο, ήταν παντού αίματα και φωτιά». περιγράφει χαρακτηριστικά.  

 



Μέχρι αύριο, Παρασκευή 10/3, αναμένεται να οριστεί ο εφέτης ανακριτής που θα αναλάβει την υπόθεση. Συγκεκριμένα, θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή. Τη σύγκλιση της Ολομέλειας των 21 προέδρων Εφετών και Εφετών της Λάρισας έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Θεσσαλικής πρωτεύουσας,  Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή.

Η Ολομέλεια των Εφετών έχει τον τελικό λόγο για το αν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, κάτι όμως που θεωρείται βέβαιο από δικαστικούς κύκλους. Εφόσον πράγματι οι 21 δικαστές αποφασίσουν να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή, τότε θα ορίσει παράλληλα και επίκουρος εφέτης ανακριτής. Την ίδια στιγμή, η ανακρίτρια της υπόθεσης  συνεχίζει να εξετάζει ως μάρτυρες σταθμάρχες που υπηρετούν στη Λάρισα και άλλους εργαζόμενους του ΟΣΕ, ενώ ήδη έχει προφυλακιστεί ο σταθμάρχης της Λάρισας Βασίλης Σαμαράς. Σύμφωνα με όλα τα έως σήμερα δεδομένα βέβαιον  θεωρείται   ότι ευθύνες για την τραγική σύγκρουση των τρένων φέρουν και άλλα πρόσωπα εκτός του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά. Ακόμη, αναμένονται οι πραγματογνωμοσύνες που ήδη έχουν διαταχθεί από εισαγγελικής πλευράς και διενεργούνται ήδη για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

 

 

Νέες ποινικές διώξεις: Τα πορίσματα για την τραγωδία  

Παράλληλα, την απόλυτη άγνοια, το χάος και την σύγχυση στην οποία τελούσε ο σταθμάρχης της Λάρισας, πριν αλλά και αρκετή ώρα μετά το τραγικό δυστυχημα στα Τέμπη, αποδεικνύουν οι διάλογοί του με τον διαχειριστή κυκλοφορίας του ΟΣΕ και την σταθμάρχη των Νεων Πόρων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 



«Πάνε τα παιδιά μας να διασκεδάσουν και μας τα φέρνουν σε νεκροφόρες»

 

Δεν έχει τέλος το δράμα των οικογενειών των θυμάτων. Πόνος, θλίψη και ένα ατέλειωτο «γιατί». Ο παππούς της Φραντζέσκας Μπέζα, ξεσπά. Καταρρακωμένος και απαρηγόρητος ψάχνει να βρει απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία έχασε τη ζωή της η πολύτιμη εγγονούλα του.  

 





 

Σοκ και οργή στην κοινωνία που ζητά απόδοση ευθυνών

Έντονο είναι το κύμα οργής του κόσμου, το οποίο και ζητά επιτακτικά αληθινές απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών, απορρίπτοντας τον επικοινωνιακό ορυμαγδό. Έτσι σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες και κόμματα καλούν και σήμερα, Πέμπτη 9/3, σε κινητοποιήσεις. Τρένα και προαστιακός τραβούν μέχρι και αύριο, Παρασκευή 10/3, «χειρόφρενο». 

 






Διαβάστε ακόμα:

Στις… ράγες της ανακρίτριας ο σταθμάρχης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This